Leting etter gruvearbeidere innstilt

Innstiller gravingen tter at tre døde i redningsoperasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapene har innstilt forsøkene på å grave en tunnel inn i kullgruven der seks gruvearbeidere er savnet i den amerikanske delstaten Utah.

- Vi har innstilt på ubestemt tid den delen av redningsarbeidet som skjer under bakken, sier Richard Stickler, leder for den føderale administrasjonen for gruvesikkerhet i USA.

Gravingen blir innstilt etter at tre redningsarbeidere døde og seks andre ble skadd da de forsøkte å finne de seks arbeiderne som har vært innesperret i en kullgruve i Utah i over en uke.

Ulykken var forårsaket av et seismisk støt, som fikk kull til å skyte ut fra gruveveggene med stor kraft, opplyser tjenestemenn i den amerikanske delstaten. Fire av redningsarbeiderne ble sendt til sykehus med alvorlige skader, tre av dem døde etter kort tid.

Siden en gruvegang falt sammen 6. august, har ingen hørt fra de seks gruvearbeiderne som er fanget i gruven.

(NTB)

TRE OMKOM, SEKS BLE SKADET I REDNINGSARBEID: Redningsarbeidet for å finne de seks fangede gruvearbeiderne i en gruve i Utah, er nå innstilt. Tre personer omkom da gruven kollapset under redningsarbeidet. Foto: George Frey/EPA/Scanpix
TRE OMKOM, SEKS BLE SKADET I REDNINGSARBEID: Redningsarbeidet for å finne de seks fangede gruvearbeiderne i en gruve i Utah, er nå innstilt. Tre personer omkom da gruven kollapset under redningsarbeidet. Foto: George Frey/EPA/Scanpix Vis mer
INNSTILTE ARBEIDET: Richard Stickler, leder for den føderale administrasjonen for gruvesikkerhet i USA.