Leting gjenopptatt etter savnede ved Graddis

Leter på begge sider av grensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper på begge sider av grensa gjenopptok lørdag morgen letingen etter de fire som er savnet i fjellet mellom Graddis og Jäckvik i Sverige.

- Tre scootere er satt inn i letingen fra norsk side, men det er uklart hva de kan få til på grunn av det dårlige været, sier redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Snø og vind gjør at sikten fortsatt er svært dårlig i området. I tillegg er det bitende kaldt, med mellom 10 og 20 minusgrader. Men Delbekk har håp om at de fire fjellvante folkene har søkt ly for uværet.

- De har trolig enten tatt seg inn i ei hytte eller gravd seg ned i snøen, sier han til NTB.

Også på svensk side har letemannskapene gjenopptatt letingen, og utover dagen vil man forsøke å få ut helikoptre som kan være med å lete.

- Men foreløpig er det umulig på grunn av den dårlige sikten, sier Delbekk.

De savnede, to menn og to kvinner, skulle fra Graddis i Norge til Jäckvik i Sverige. De la ut på turen fredag formiddag og skulle vært tilbake i Bodø på ettermiddagen. Det ble slått alarm etter at en av dem ikke tok kontakt med en barnevakt som avtalt, og en annen ikke møtte på jobb fredag ettermiddag.

(NTB)

SAVNET: To menn og to kvinner er savnet etter at de skulle kjøre fra Graddis i Norge til Jäckvik i Sverige. Kart: KYSTVERKET
SAVNET: To menn og to kvinner er savnet etter at de skulle kjøre fra Graddis i Norge til Jäckvik i Sverige. Kart: KYSTVERKET Vis mer