Letinga fortsetter i dag

Charlotte sett 37 km hjemmefra. Letinga fortsetter klokka 10.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den storstilte leteaksjonen etter savnede Charlotte Moene (17) fra Øvre Årdal i Sogn og Fjordane vil fortsette fra klokka 10 i dag. Hun har vært sporløst borte siden mandag formiddag.

Norsk Folkehjelp oppfordrer frivillige til å møte opp ved Sjukestova, lokalene til folkehjelpen, klokka 10 i dag.

- Da har vi allerede hatt en båt ute på vannet i en times tid, men hovedsøket begynner klokka 10, seier Rune Blikken i Folkehjelpen til porten.no.

Blikken forteller at de blant annet vil fortsette søket i vannet. Også området rundt Tyinkrysset, der alle observasjoner slutter, vil bli nøye saumfart.

- Vi føler vi har stagnert litt i letinga, men mener likevel å ha saumfart Øvre Årdal, sier Blikken.

Fram til klokka 21 i går kveld banket politi, Røde Kors og frivillige på hus- og hyttedører i flere mils omkrets uten å komme fram til svaret på hva som har skjedd med 17-åringen siden hun gikk hjemmefra ved 11-tiden mandag formiddag.

Sporene stopper på Tyin, 37 kilometer fra hjemmet i sentrum av Øvre Årdal.

- Vi har fått flere tips om at hun er sett gående langs E16 i retning Fagernes. To av disse observasjonene regner vi som ganske sikre, og hun er med stor sikkerhet sett på Tyin mellom 20.30 og 22.40 mandag kveld. Etter den tid har vi ingen spor, sier lensmann Helge Øvstetun i Årdal til Dagbladet.no.

Politiet i Florø tar i mot tips på telefon 57758800.

Dykkere har soknet der elva Utla renner ut i Årdalsvatnet, men uten resultat.

- Det er fullt mulig for ei sprek idrettsjente å gå strekningen fra Øvre Årdal til Tyin mellom 11 på formiddagen og de tidspunktene vi holder oss til samme kveld mandag. Hun kan jo også ha fått skyss deler av strekningen, men det vet vi ingenting om, sier lensmannen.

Mandag formiddag fortalte hun de andre som var hjemme at hun bare skulle ut en liten, rutinemessig tur.

SISTE SETT PÅ TYIN: Charlotte Moene gikk ut av hjemmet i Øvre Årdal mandag ved 11-tiden. De siste sikre observasjonene er fra Tyin, 37 kilometer unna, mellom klokka 20.30 OG 22.40 samme kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer