Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Letingen er avsluttet for i dag

Ble tatt av bølge - studenten er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et drama om liv og død utspant seg i Hoddevika ved Stad i Sogn og Fjordane i natt. Friluftsgruppa Natura fra Høgskolen i Volda var på tur til Stad, som ligger rundt to timers kjøring fra Volda. I halv-ett-tida i natt dro studentene ned på moloen for å se på det sterke uværet og naturkreftene.

Bølgene var syv-åtte meter høye og innimellom enda høyere da fire studenter gikk ut på moloen for å komme enda tettere på bølgene og uværet. Men de feilberegnet bølgene og ble skylt på sjøen.

Tre av de fire klarte å komme seg opp ved egen hjelp. Da studentene forsto at én person var igjen i bølgene, skal fire personer ha gått ut for å lete. Men også de måtte kjempe for livet da en ny bølge skylte dem ut i havet. Alle fire klarte å komme seg opp ved egen hjelp, men en mannlig student i 20-årene er fortsatt savnet.

Letingen ble avsluttet i 17-tiden, og starter opp igjen når det blir lyst søndag.

Tror mannen har druknet

- Rundt 25 mennesker deltar i søket. Det letes hovedsaklig i et begrenset område langs stranda, basert på informasjon fra lokalbefolkningen om strømforholdene, sier operasjonsleder Nils Erik Eggen til Dagbladet.no.

Det er nå lite håp om å finne mannen i live. I hele natt har det vært høye bølger og uvær i området. I morgentimene var det sludd og haglbyger, i tillegg til sterk vind.

- Det er vanskelige forhold. Hans mulighet til å overleve er usedvanlig liten, medgir Eggen.

Redningsmannskapene har vurdert å sende opp helikopter i søket, men den dårlige sikten gjør at det neppe vil komme noe ut av et slikt søk.

Volda-studentene som dro til Hoddevika, er i 20-årene. Tre av dem ble skadet da de ble tatt av bølgene i natt og er brakt til lokale sykehus.

Den savnede mannen kom fra Rogaland. Høgskulen i Volda tilbyr samtale med studentprest og ansatte for dem som har behov for å snakke med noen etter den tragiske ulykken.

Har skjedd før

Det er ikke første gang folk som står på land for å se på stormen slukes av bølger på Vestlandet. I april 2000 forsvant en 22 år gammel kvinne i Øygarden vest for Bergen. I september 1995 omkom tre arkitektstudenter da de ble tatt av en stor bølge ved Skogsøy i Øygarden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media