SAVNET: Malaysia Airlines Flight 370 forsvant sporløst 8. mars i fjor. Foto: AFP PHOTO / FILES / MANAN VATSYAYANA
SAVNET: Malaysia Airlines Flight 370 forsvant sporløst 8. mars i fjor. Foto: AFP PHOTO / FILES / MANAN VATSYAYANAVis mer

Letingen etter MH370 kan bli avsluttet

- Kan ikke fortsette for alltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter det forsvunne malaysiske passasjerflyet MH370 kan ikke fortsette for alltid. Allerede vurderes det å avslutte leteaksjonen, sier Australias visestatsminister Warren Truss.

Truss sier at australske myndigheter er i samtaler med Kina og Malaysia om hvor lenge letingen etter flyet skal fortsette.

Det er ikke funnet spor etter Boeing 777-flyet som forsvant for et år siden med 239 personer om bord mens det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

Flyet forsvant fra radarskjermene kort etter at det tok av tidlig på natta 8. mars. Etterforskerne tror det fløy tusener av kilometer over Indiahavet før det forsvant i bølgene.

Trolig blir letingen på havbunnen i et 60.000 kvadratkilometer stort område vest for Perth, der man tror flyet kan ha endt sin ferd, avsluttet i mai.

Truss sier at en beslutning må tas i god tid før det om man skal fortsette letingen i det langt større området som omgir det nåværende leteområdet.

(NTB)