Malaysia Airlines MH370

Letingen etter mysterieflyet MH370 har avdekket en ny undersjøisk verden

Data fra søket kan brukes til å gi innsikt i havets hemmeligheter.

DET INDISKE HAV: Malaysia Airlines MH370 forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 mennesker ombord. Leteområdet utgjorde et område tre ganger så stort som Danmark. Foto: Malaysia Airlines / Crash search
DET INDISKE HAV: Malaysia Airlines MH370 forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 mennesker ombord. Leteområdet utgjorde et område tre ganger så stort som Danmark. Foto: Malaysia Airlines / Crash search Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En helt ny undersjøisk verden med vulkaner, dype daler og høye åskammer er blitt avdekket under letingen etter Malaysia Airlines MH370.

Det melder Phys.org.

Flyet, som er blitt kjent som mysterieflyet, forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014. Om bord var 239 mennesker.

I forbindelse med søket ble det samlet inn enorme mengder data for at det skulle være mulig å navigere med undervannssonar. Etter hvert dannet denne informasjonen et detaljert bilde av havbunnen.

Innsikt i havets hemmeligheter

Nå håper forskere at det nye kartet vil gi større innsikt i hemmelighetene som skjuler seg på havets bunn.

- Dette er helt unikt, både på grunn av at området som er gjennomsøkt er enormt, og fordi det ligger så langt ute i havet, sier Stuart Minchin, som er miljøvitenskapelig leder for Geoscience Australia.

Ved å undersøke data samlet inn under leteaksjonen har forskerne blant annet funnet undersjøiske åsrygger som er seks kilometer brede og 15 kilometer lange, og som strekker seg 1500 meter over havbunnen. De fant også dalfører som er 1200 meter dype og fem kilometer brede, ifølge Phys.org.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer