Letingen etter savnet tunnelarbeider (22) stoppet

Enorme vannmasser hindrer mannskapene.

STORE MANNSKAPER: Politiet leter leteaksjonen inne i den 1500 meter lange tunnelen ved Svandalsflona kraftverk i Odda kommune. Søket vil bli gjenopptatt så snart vannivået i tunnelen har sunket tilstrekkelig. Foto: UNN HUSEVIK
STORE MANNSKAPER: Politiet leter leteaksjonen inne i den 1500 meter lange tunnelen ved Svandalsflona kraftverk i Odda kommune. Søket vil bli gjenopptatt så snart vannivået i tunnelen har sunket tilstrekkelig. Foto: UNN HUSEVIKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Søket etter mannen som er savnet etter at et ras gikk inne i en tunnel ved Svandalsflona kraftverk ved Odda, er midlertidig innstilt på grunn av svært vanskelige og farlige forhold inne i den 1500 meter lange tunnelen. Det er ikke lenger håp om å finne mannen i live.

Ifølge BA.no er den savnede en 22-åring bosatt i Vik i Sogn og Fjordane.

- Det er veldig store vannmasser der inne, og søket er midlertidig avbrutt. Det vil imidlertid bli tatt opp igjen så snart forholdene tillater det, sier Preben Wallestad, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.

Wallestad opplyser at leteaksjonen gikk over fra å være «redningsaksjon» til å være «søk etter omkommet» i 05.30-tida.

Til sammen tre menn drev med utbedringsarbeid etter et tidligere ras inne i tunnelen i går da store stein- og vannmasser plutselig satte seg i bevegelse. Én kom seg ut på egen hånd, mens en av de andre ble funnet omkommet på ettermiddagen.

Søket har hele tida vært vanskelig på grunn av vannmassene i tunnelen.

De to omkomne arbeidet for Veidekke Entreprenør og en underentreprenør.

Hvorfor raset gikk, er ikke kjent. Hydro, som driver kraftverket, og Veidekke har satt ned en egen granskingskommisjon som skal prøve å få svar på spørsmålet.

- Våre tanker går til de pårørende, uttaler Hydros sjef for forretningsområde Energi, Ola Sæter, i en pressemelding.