Letingen fortsetter med full styrke

Letemannskapene lette etter Christina Røsvassbukt så lenge det var mulig i natt. Klokka ni i dag fortsatte leteaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVRAN I STJØRDAL (Dagbladet.no): 15-åringen ble meldt savnet i Nord-Trøndelag i går formiddag. Letemannskapene dobbeltsjekker området der Christina Røsvassbukt er savnet..

- Vi startet letingen på ny frisk med nye mannskaper i dag. Omkring 60-70 mennesker deltar i letingen fra morgenen av, sier sier Inge Jørstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

I formiddag har politiet dobbeltsjekket området der de lette i går, i tillegg til å utvide søkeområdet ytterligere.

Det er hovedsaklig mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps som deltar i letingen i formiddag, pluss en del andre frivillige. Tre lokale politifolk organiserer letingen. I tillegg deltar to hundeekvipasjer, en fra politiet og en fra forsvaret.

- En klatregruppe fra Røde Kors har undersøkt noe veldig ulendt terrerng, og sjekker blant annet om hun kan ha falt mellom steinene, sier Jørstad.

I går ble et Sea King-helikopter fra Ølandet brukt i letingen fram til klokka halv to i natt. I dag var helikopteret tilbake i området, og til tross for noen regnskurer skal det være god sikt fra flyet.

Kaldt og vått

Området det letes i har ulendt og vanskelig terreng med flere vann.

Det har også vært kaldt vær med tåke og regn i natt.

- Vi er litt bekymret for henne hvis hun måtte overnatte ute natt til mandag. Det var tett tåke, regn og kaldt, sier politibetjent Geir Tore Solli ved Stjørdal lensmannskontor ifølge Adressa.no.

Det er mange hytter i området, og de som ikke ble sjekket i går, vil bli undersøkt i dag.

- Trodde hun leste

15-åringen skulle bare gå en kort tur søndag kveld. Familien trodde hun oppholdt seg i et eget hus på gårdstunet, og savnet henne ikke før i går formiddag.

-  Vi så lys i hytta og trodde hun hadde lagt seg til å sove, forteller de fortvilte besteforeldrene, Kirsti og Johan Rolseth, som bor på gården Hoås Øvre.

-  Hun leser mye. Da jeg så at lyset sto på bak gardinene, trodde jeg hun lå og leste, forteller bestemor Kirsti.

Barnebarnet, som bor i Meldal i Sør-Trøndelag, var på feriebesøk på gården, sammen med foreldrene. Søndag fylte jenta 15 år. I løpet av kvelden ble hun borte.

Ved 10.30-tida i går meldte familien jenta savnet.

Et hundretall frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret, samt et Sea King redningshelikopter, deltok i leteaksjonen, som ble trappet opp utover kvelden i går.

Dårlig vær i området

Ifølge familien skulle jenta gå til Vestre Bergtjønna, et vann som ligger cirka 500 meter fra gården. 15-åringen er vant til å gå stien til tjønna, men hun er ellers dårlig kjent i området.

-  Det er et veldig ulendt terreng, med bratte skrenter og mye tett skog. Leteområdet er uoversiktlig. Da jenta forsvant, regnet det, og det var tett tåke, forteller skadestedsleder, politibetjent Geir Tore Solli.

Politiets teori er at jenta har kommet bort fra stien og gått seg vill i terrenget. Det er ingen grunn til å tro at hun har vært utsatt for noe kriminelt.

Leting utover natta

Den savnede 15-åringen er 168 centimeter høy, har kraftig kroppsbygning og langt, mørkt hår. Hun er kledd i svarte sko, mørkt skjørt, hvit genser og hadde kanskje med seg ei rød jakke.

I går ettermiddag var været fint og leteforholdene gode, utover kvelden ble været dårligere med regnbyger og en temperatur på 13 grader. Leiteaksjonen fortsatte utover natta. På denne årstida blir det ikke særlig mørkt i Trøndelag.

Politiet har ikke fått bekreftet at det var 15-åringen som ble sett i nærheten av hjemmet sitt i Meldal tidligere på dagen. Men politiet utelukker ikke at hun kan ha haiket til hjemstedet.

FORTVILTE BESTEFORELDRE: Kirsti og Johan Rolseth trodde 15-åringen hadde gått og lagt seg. Først neste dag oppdaget familien at jenta var borte fra den hun bodde alene i.
SAVNET:</B> Christina Røsvassbukt (15) er 168 centimeter høy, har kraftig kroppsbygning og langt, mørkt hår. Hun er kledd i svarte sko, mørkt skjørt, hvit genser og hadde kanskje med seg ei rød jakke.