«Let's face it, om man virkelig vil bli brun, så gir man faen i om man får pigmentflekker»

Toppblogger Sophie Elise Isachsen (17) bryr seg ikke om de sterke advarslene mot de ulovlige «barbiedopet» melanotan. Nå blogger hun åpent om det.

BLOGGER:  Sophie Elise Isachsen (17) har bestemt seg for å være åpen om sin bruk av det ulovlige legemiddelet melanotan. Tross helsemyndighetenes advarsler velger hun å bruke «barbiedopet». Faksimile: sophieelise.blogg.no
BLOGGER: Sophie Elise Isachsen (17) har bestemt seg for å være åpen om sin bruk av det ulovlige legemiddelet melanotan. Tross helsemyndighetenes advarsler velger hun å bruke «barbiedopet». Faksimile: sophieelise.blogg.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Jeg VET at mange vurderer melanotan. Er det ikke bedre da om jeg, som dere 'kjenner', kan dele erfaringer på godt og vondt med dere angående det?» skrev Norges tredje største blogger, Sophie Elise Isachsen (17), med over 25 000 daglige lesere, torsdag.

Melanotan, eller «barbiedopet», er et kunstig framstilt hormon som blir tilført kroppen med sprøyter eller nesespray.

«Barbiedopet» lover mørkere hud, vektreduksjon og økt sexlyst. Det er ikke godkjent som legemiddel, og kan ikke kjøpes over disk i Norge. Omsetningen skjer derfor ulovlig over nettet, og bruken har vært spesielt økende blant ungdom. 

«For let's face it, om man virkelig vil bli brun, så gir man faen i om man får pigmentflekker,» skriver bloggeren videre.

Åpen om bruken Sjøl om stoffet er ulovlig å importere og selge, er det ikke ulovlig å bruke. Isachsen sier hun er den eneste bloggeren på topplista på blogg.no som er åpen om bruken, sjøl om hun mener at også flere andre toppbloggere bruker stoffet.

I hennes omgangskretskrets på videregående er det rundt 40 som har prøvd det, mener hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer