Letsbuyit begjærer seg selv konkurs

Nok en stor internett-butikk er på vei mot konkurs. I dag ba Letsbuyit om å bli slått konkurs, og i Tyskland stoppet handelen med aksjen umiddelbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rekken av nett-konkurser med svenske gründere, er det nå Letsbuyit som står for tur. Internett-butikkens forretningside var at varer ble billigere dersom flere gikk sammen om å kjøpe dem. Men de har ikke klart å tjene penger på ideen.

Administrasjonen i selskapet i Amsterdam kommer i dag til å be om at selskapet slås konkurs, skriver svenske Expressen.

Coshopper på banen

Norske Coshopper har lenge vært lysten på Letsbuyits kundedatabase.

- Konkursen var ventet. Strategien med å bygge seg opp et merkenavn blir for dyr, sier Administrerende direktør Frode Lervik i Coshopper til Dagbladet.no.

For Coshopper betyr eventuell konkurs at kundedatabasen går for billigsalg.

- For oss er det bra, det vi vil ha blir billigere, sier Lervik.

Letsbuyit ble notert på den tyske teknologibørsen Neuer Markt 21. juli i fjor, og det var allerede da uklart om de ville klare å få inn nok kapital til å holde selskapet flytende,

Konkurser i kø

Fra før har klesbutikken på nett, Boo.com, gått konkurs etter å ha brukt opp milliarder på markedsføring. Heller ikke Boxman klarte å tjene penger på handel over nett, selv om de solgte cd-plater. Begge disse selskapene hadde svenske gründere. Det hadde også Letsbuyit.

Selskapet ble startet av Johan von Holstein i januar i 1999. Når internettoptimismen var på det høyeste regnet svenskene med store gevinster.

- En milliard dollar, sa en av gründerne, John Palmer, kjekt til Dagens Næringsliv da de spurte hva Letsbuyit var verdt.

I desember forsøkte selskapet å hente inn mer penger fra sine eiere, men de skrudde igjen kranene.

Selskapet har 350 ansatte fordelt på 13 kontorer rundt i Europa, og skal ha over en million medlemmer.