Lett å få bedre vilkår

If Skadeforsikring havner sjelden på topp i prissammenlikninger. Vi viser deg hvordan du kan få bedre vilkår og lavere pris på dine forsikringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi understreker at prisene i disse undersøkelsene ble hentet inn i fjor, og at de derfor ikke inkluderer de siste prisøkningene. Men de gir en god pekepinn på hvordan If gjør det i forhold til konkurrentene. Når det gjeldet reiseforsikringer, har If et meget bra, men dyrt tilbud gjennom Europeiske.

Et godt tidspunkt for å sjekke forsikringsbetingelsene er når forsikringsselskapet ditt sender deg premievarsel før hovedforfallet på forsikringene dine. Da har du en hel måned på å innhente tilbud fra konkurrenter. Det er viktig at du presenterer samme sett med opplysninger for alle. Enkelte selskaper har gjort det mulig for deg å sammenlikne tilbud på Internett i ro og mak.

På aktiv24.no og if.no kan du få et konkret tilbud på hjemforsikring, basert på opplysningene du gir om adresse, skadeforebyggende tiltak og ønsket dekning.

Når du skal «shoppe» forsikringer, kan du gjerne ta utgangspunkt i selskapene som gjør det best i våre tabeller. Men det er slett ikke sikkert at det er lurest å kjøpe separate forsikringer hos de billigste innenfor hver gruppe. De fleste selskaper gir totalkunderabatter som kan variere mellom 8 og 20 prosent når du har flere forsikringer i samme selskap. Derfor bør du presisere at du vil ha en totalpris for alle skadeforsikringene dine.

Deretter kan du gå tilbake til ditt gamle selskap for å se om de kan overgå det nye tilbudet du har fått.

Og er du en god forhandler, kan du til og med kreve at premien skal låses i et par år. Uavhengig av utviklingen på aksjemarkedet...