Lette etter spor i narko-sak - fant dødt foster i en fryser i Alta

Politiet sjokkert over funnet de gjorde i leiligheten.

SJOKKERT: Politiinspektør Morten Daae i Vest-Finnmark politidistrikt sier at politiet ikke har mistanke om at det lå noe kriminelt bak funnet.  Foto: Jacques Hvistendahl Dagbladet
SJOKKERT: Politiinspektør Morten Daae i Vest-Finnmark politidistrikt sier at politiet ikke har mistanke om at det lå noe kriminelt bak funnet. Foto: Jacques Hvistendahl Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For mange politibetjenter er narkotikasaker dagligdags, men for politiet i Alta tok etterforskningen en helt uventet vending under ransaking av en leilighet i begynnelsen av juni, skriver Nordlys.

I fryseren i leiligheten lå det et dødt foster.

- Det er ikke ofte vi kommer over sånt. Det er vel egentlig en tragedie og vi har ikke mistanke om noe kriminelt så langt, sier politiinspektør Morten Daae i Vestfinnmark politidistrikt til Nordlys.

Han forteller at politiet egentlig etterforsket spor i en narkotikasak da de kom over funnet i fryseren. — Det var helt tilfeldig at vi kom over det, sier Daae. Narko-pågrepet Det var politiet i Alta som gjorde det uvanlige funnet. Fungerende lensmann Svein-Tore Nilsen i Alta sier til Nordlys at en mann og en kvinne allerede var pågrepet da de gjorde det uventede funnet.

- De var pågrepet i forbindelse med noe annet. Da kom oppdagelsen av fosteret for en dag, sier Nilsen, og legger til at funnet var helt tilfeldig.

- Det var en helt tilfeldig oppdagelse som ble gjort under en ransakelse i forbindelse med narkotikaaksjon, sier Nilsen. Venter på svar fra obduksjon Fungerende etterforskningsleder Ole Kristian Heimstad forteller at saken er ferdig etterforsket og nå er sendt over til påtalemyndigheten i Hammerfest for vurdering. Politiet venter også på en endelig obduksjonsrapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer