- Lette febrilsk etter angreknappen

Da svaret fra statsministeren ramlet inn i innboksen, innså SVs Freddy André Øvstegård tabben. - Det gjorde vondt helt inn i margen, sier han.

ANGRET: SVs Freddy André Øvstegård har følt seg bedre enn han gjorde mandag morgen, men tar tabben med et smil og sier han regner med at mange kjenner seg igjen.
ANGRET: SVs Freddy André Øvstegård har følt seg bedre enn han gjorde mandag morgen, men tar tabben med et smil og sier han regner med at mange kjenner seg igjen. Vis mer
Publisert

De fleste av oss har vel kjent skrekken flamme opp idet man trykker «send» og først sekundet for sent innser at eposten ikke har rett adressat.

Men de færreste opplever at en feilsendt epost havner hos statsministeren og samtlige stortingsrepresentanter samtidig. Unntaket er Stortingets yngste representant Freddy André Øvstegård.

- Jeg lette febrilsk etter angreknappen, sier en lattermild og litt beskjemmet SV-representant til Dagbladet.

TABBE: Ting gikk ikke helt etter planen for NRKs nyhetsanker Synnøve Hole. Video: NRK / Rødt Kort. Vis mer

Han la selv ut om tabben på Instagram, der han postet et bilde som ganske presist oppsummerer hva 25-åringen følte og tenkte da tabben var et faktum.

- Viktig sak

For Øvstegård hjelper det at saken var viktig og at han fullt ut står inne for budskapet i mailen.

«Vi i SV er helt enig og gjør det vi kan for å holde trykket oppe her», skrev SV-representanten fra Sarpsborg i eposten som havnet på avveie.

Henvendelsen som han skulle besvare, kom fra en privatperson som er engasjert i saken til Mustafa Hasan. 18-åringen skal sendes ut av landet, trass i at han har bodd i Norge siden han var seks år.

Bakgrunnen for at Hasan skal sendes ut av Norge er at moren oppga feilaktig nasjonalitet da de kom til Norge fra Jordan i 2008.

- Jeg står fullt og helt inne for det jeg skrev, men det gjør jo vondt helt inn i margen når du innser at du har trykket feil, sier han.

SENDTE FEIL: Kombinasjonen mandag og hjemmekontor kan være røff i seg selv. Verre blir det når du spammer statsministeren og hele Stortinget med en feilsendt epost.
SENDTE FEIL: Kombinasjonen mandag og hjemmekontor kan være røff i seg selv. Verre blir det når du spammer statsministeren og hele Stortinget med en feilsendt epost. Vis mer

Blitt gammel

Øvstegård ble oppmerksom på tabben da autosvaret fra statsministerens epostkonto ramlet inn i innboksen hans mandag formiddag. Andre har tatt seg tid til å erte ham litt.

- Det har kommet noen morsomme kommentarer i etterkant, ja, sier Øvstegård.

- Du er til daglig medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det blir vel kontrollsak og høring nå?

- He he, nei ikke ennå iallfall.

- Men du er yngst av samtlige stortingsrepresentanter med dine 25 år. Er det ikke flaut å demonstrere en slik mangel på teknisk innsikt?

- Det viser iallfall hvor fort forfallet inntreffer. Jeg føler meg litt gammal nå, sier en lattermild Øvstegård.

Han burde kanskje ha lest denne saken?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer