Lette i fire timer uten å finne folk i 150 meter bredt snøskred

Ved Rogalands største skisenter i Sauda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPPDATERT: Søket etter skredet som gikk ved Sauda skisenter i Rogaland tidligere lørdag, er er avsluttet ved 20-tiden uten funn, opplyser politiet.

To lavinehunder fra politiet, skredgruppen fra Røde Kors, ambulansehelikopteret fra Norsk Luftambulanse samt flere frivillige har gjennomsøkt rasstedet uten funn. Også eiere av biler som ikke er hentet på parkeringsplassen er kontaktet.

Sauda skisenter Svandalen melder at det har gått et skred i turområdet ved Botnanuten, opplyser Sørvest politidistrikt på Twitter

Politi og øvrige hjelpemannskaper er på vei til stedet.

- En hundepatrulje fra politiet er sendt til stedet i et helikopter fra Norsk Luftambulanse, sier operasjonsleder Brit Randulff i Sørvest politidistrikt til NTB.

Meldingen kom inn cirka klokka 16 lørdag ettermiddag. Det var ansatte på skisenteret som meldte fra om skredet.

Politi med hund var på plass ved 17-tiden.

- Det er uvisst om noen er tatt av skredet. Det går over en turløype, men de ansatte som gikk så nært på området som de turte, har meldt at det ikke er noen skispor på siden av raset.

- Vi har ingen konkrete mistanker om at noen er tatt, men undersøker selvsagt området nøye, sier Randulff.

Skredet er omtrent 150 meter i bredde og ligger vest for skisenteret - om lag to kilometer fra skiheisen. Politiet har foreløpig ikke fått inn noen savnetmeldinger fra området.

Sauda skisenter er det største i Rogaland. Det ligger snaut åtte kilometer fra Sauda sentrum.

(NTB).