Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lettelse at det ikke var drap

På Kyrksæterøra er folk lettet over å få bekreftet at det ikke går en drapsmann løs i bygda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KYRKSÆTERØRA/OSLO (Dagbladet): Politiet konkluderte i går kveld med at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet til den 35 år gamle læreren. - Det er en lettelse. Det har vært en skremmende og uhyggelig stemning her i bygda etter at det tragiske budskapet lekket ut. Det har blitt spekulert og snakket mye blant folk om hva som har skjedd. Nei, dette har vært tøft, sier Jan Erling Olsen. Han er rektor ved kulturskolen på Kyrksæterøra, og kjente den avdøde 35-åringen godt.

Undersøkte hjemmet

Politiet er nå overbevist om at den 35 år gamle læreren, som ble funnet død av venninna i sitt hjem på Kyrksæterøra fredag ettermiddag, ikke ble offer for en kriminell handling.

Dette er klart på bakgrunn av de første polititekniske rapportene fra lærerens hjem og undersøkelser rettsmedisinere har foretatt fram til i går kveld, kombinert med vitneavhør. Læreren skal ha blitt skadd av en kniv. Lensmann Jostein Rindal ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor ønsker ikke å gå i detaljer om etterforskernes teori om hva som tilstøtte læreren. Etterforskingen fortsetter imidlertid, uten at det ligger dramatikk i dette. - Vi ønsker ikke å utdype hva vi mener har skjedd. Dette av hensyn til familien og den etterforskingen som gjenstår, sier lensmannen til NTB. Rettsmedisinere fra St. Olavs hospital foretok undersøkelser i lærerens hjem, etter at obduksjonen var foretatt i Trondheim i går.

Elevene sørger

Jan Erling Olsen jobbet sammen med den 35 år gamle læreren en periode for to år siden.

- Han var en rolig, ordentlig og grei kar som ikke gjorde så mye av seg. Han engasjerte seg ikke så mye i samfunnslivet her oppe, men som arbeidskollega var han fenomenal.

Det var aldri noe tull med ham. Det er ufattelig at han er borte, sier Jan Erling Olsen. Naboene i boligfeltet der 35-åringen bodde, beskrev i går situasjonen som uvirkelig og tragisk, men ønsket ikke å gi noen kommentarer til pressen. Elevene ved Sodin skole, der 35-åringen jobbet, tar dødsfallet tungt. Han var godt likt, både av elever og foreldrene. - Vi hadde en samling lørdag formiddag på skolen for alle elevene i åttendeklassen som hadde ham som lærer i sju år. Det var en tung stemning, elevene var veldig stille, sier rektor Svein Ustad til NTB. Mandag vil det bli holdt en minnestund ved skolen.

KAMERATER AV AVDØDE: Jan Erling Olsen (t.v.) er lettet over at kameraten ikke var blitt utsatt for noe kriminelt, men sorgen er like stor. Her er Olsen i samtale med bestevennen Vegar Nesset i Kyrksæterøra sentrum.