Lettelse i Kristiansand

Kristiansands varaordfører Harald Sødal gratulerer Haakon og Mette-Marit. Men han legger ikke skjul på at han synes det var på høy tid med forlovelse - og bryllupet vil han ha i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har de forlova seg? Det er et bra første steg, sier Sødal til Dagbladet.no.

- Jeg vil ikke si noe om kongelig samboerskap, jeg vil helst se fremover. Men vi liker at de skal gifte seg. Tidsaspektet må de selv vurdere, det har ikke jeg noe med.

Fest på jentas hjemsted

Sødal, som representerer KrF i Kristiansands bystyre, ser for seg at bryllupet kan holdes i Kristiansand.

- Etter gammel tradisjon skal bryllupet stå på jentas hjemsted. Det hadde vært veldig artig hvis de giftet seg her, det må jeg si. Vi har kirke og lokaliteter. Domkirka er nyrestaurert, så det passer glimrende, sier Sødal.

Hun har også forslag til hvor festen kan fortsette.

Lettete sørlendinger

- Festen kan holdes på Klubben, som er et lokale som Kongen, hans far og hans mor har vært i flere ganger. Hvis Klubben er for liten, kan et av hotellene, for eksempel på Caledonien, ha festen, fortsetter han.

Varaordføreren tror mange kristiansandere er lettet over at Norges fremtidige konge og dronning nå formaliserer forholdet sitt.

- Dette er vi veldig glad for. Jeg sitter med en veldig spesiell følelse. Jeg kjenner faren til Mette-Marit personlig, og jeg har hatt søsteren hennes på skolen, sier han.

- Hvis de gifter seg her, skal vi legge forholdene til rette.