Dagbladet erfarer:

Lettelse i Oslo neste uke

Neste uke kommer Raymond Johansen trolig til å åpne for å ha flere på besøk i Oslo. Men gjenåpningsplanen for hovedstaden kommer ikke enda, etter hva Dagbladet forstår.

OM IMPORTSMITTE: Byrådsleder Raymond Johansen under pressekonferansen onsdag 14. april. Video: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet er kjent med at det heller ikke neste uke ser ut til å komme noen gjenåpningsplan for Oslo.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) jobber med en slik plan, men etter hva Dagbladet forstår vurderes det som vanskelig for hovedstaden å starte en omfattende gjenåpning før flere vaksiner er på plass.

Ingen gjenåpningsplan

Oslo har kapasitet til å sette 120 000 vaksiner i uken, men de siste ukene har kommunen kun fått 10 - 20 prosent av dette.

Dermed settes det langt færre vaksiner enn hva kommunen har kapasitet til å sette.

Johansen har vært tydelig på at Oslo behøver flere vaksiner og at det haster dersom hovedstaden ikke skal bli hengende etter i gjenåpningen av landet. Smittetallene har vært høye i hovedstaden i lang tid, og importsmitte får mye av skylda.

Utvidet besøkgrense

Oslo-folket må altså vente på å se det store lyset i enden av coronatunnelen, men kan glede seg over én god nyhet fra Johansen:

Etter hva Dagbladet forstår vurderer byrådet i hovedstaden å gjøre lettelser i maksgrensen på besøk neste uke.

Per i dag kan man ha to på besøk i Oslo, men om smittetallene fortsetter å gå ned kan dette blir trolig oppjustert neste uke, etter hva Dagbladet er kjent med.

Så langt denne uken har smittetallene hver dag ligget på et lavere nivå enn i forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer