Lettelse i Tyskland etter at utpresser ble tatt

Frankfurt (NTB-DPA-AFP): Politi og stressede julereisende pustet lettet ut i Tyskland onsdag, etter at politiet kunngjorde at de har arrestert en beryktet pengeutpresser. Jagerfly, helikoptre og annet avansert utstyr ble til slutt satt inn i jakten på mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I forrige uke avslørte statsbaneselskapet Deutsche Bahn (DB) at de hadde mottatt brev fra en gruppe som truet med å avspore høyhastighetstog midt i julestria. Gruppen kalte seg «Jernbanens Venner», og krevde ti millioner mark (45 millioner kroner) for å avstå fra sine trusler.

Med tanke på katastrofen ved Eschede nord for Hannover i juni i år, der mer enn 100 mennesker mistet livet, ble truslene tatt svært alvorlig. - Jeg er svært lettet over å kunne bekrefte at en person som er mistenkt for truslene, nå er arrestert, sa DBs styreformann Johannes Ludewig onsdag.

Samme formiddag kunne det tyske luftforsvar sette rekognoseringsfly og overvåkingshelikoptre på bakken og sende pilotene på juleperm, etter at kriseberedskapen var trappet ned. Politiet kunne foreløpig avslutte et intensivt etterforskningsarbeid, etter at DB hadde mottatt 18 trusler de siste dagene.

Millioner av tyskere reiser med tog i dagene rett før jul, og truslene fra utpresseren har skapt lange forsinkelser i toggangen rundt storbyer som Berlin og Hannover. Sist fredag sporet et godstog av mellom Berlin og Stralsund lengst nordøst i landet, og politiet tror utpresseren kan ha stått bak denne og flere andre avsporinger den siste tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer