Letter Endeavour på rumpa nå?

Kom seg opp på sjette forsøk. Truffet av flere gjenstander på vei opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SISTE: Tv-overføringa viser at Endeavour ble truffet av flere gjenstander på vei opp. Ytterligere detaljer om eventuelle skader er ikke klart, men det er på ingen måte uvanlig at små biter med is eller isoleringsskum under oppskyting.

En av de største farene er at de skjøre og sprø flisene på varmeskjoldet er skadd. Disse er livsviktige når ferja skal reentre jordatmosfæren etter endt oppdrag.

NASA sier under en pressekonferanse at de så langt ikke vet om noe er alvorlig skadet.Pressekonferansen var over 20 minutter forsinka, og flere personer som twitrer fra Kennedy Space Center sier det har vært mye hvisking og lukkede dører i etterkant av oppskytingen.NASA melder at Endeavour er trygt i bane, og alt er klart for det 16 dager lange oppdraget hvor blant annet fem rompromenader ved Den internasjonale romstasjonen ISS står på timeplanen.

UlykkesferjeOver én måned forsinka; forfulgt av lekkasjer og elendig vær. I kveld forsøker NASA for sjette gang å skyte opp romferja Endeavour fra Cape Canaveral i Florida - til Den internasjonale romstasjonen ISS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer