Michelle Obama:

Letter på sløret om ekteskaps­problemene

Før Barack Obama fikk kontorplass i Det hvite hus, holdt ambisjonene hans på å ta knekken på ekteskapet, avslører Michelle Obama i ny bok.

ÅPNER OPP: Michelle og Barack Obama holdt lenge lav profil etter at presidenskapet endte i 2017. Nå åpner førstnevnte opp om ekteskapsproblemer, spontanabort og Donald Trump i ny bok. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Michelle og Barack Obama holdt lenge lav profil etter at presidenskapet endte i 2017. Nå åpner førstnevnte opp om ekteskapsproblemer, spontanabort og Donald Trump i ny bok. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har bydd på bokbomber både i Norge og i utlandet: Knut Arild Hareides biografi sparket i gang et politisk drama, Marte Michelets bok har satt motstandsbevegelsen i nytt lys og Bob Woodwards bok skildret kaos i Det hvite hus.

Nå er det tidligere førstedame, Michelle Obama, som deler sine innerste tanker i bokform. Det gjør hun i selvbiografien «Becoming», som slippes neste uke.

Både Washington Post og New York Times har allerede fått utdrag fra boka, og der tar hun blant annet for seg temaene spontanabort, ekteskapsproblemer og Donald Trump.

Etter å ha satt ektemannens ambisjoner foran sine egne i årevis, er hun nå klar til å utforske hva hun selv ønsker å gjøre. Men én ting skal være sikkert, hun kommer ikke til å stille til valg:

- Jeg sier det rett ut: Jeg har ingen intensjon om å stille som presidentkandidat - noensinne. Jeg har aldri vært tilhenger av politikk, og mine erfaringer over de siste åra har ikke endret på det, skriver hun.

Spontanabort

Da hun og Barack først møttes, var hun redd for at hans ambisjoner ville stå i veien for hennes egne drømmer, men det er ikke blant de største ekteskapsproblemene de har stått overfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer