Letter på sløret om viralbildet

Dyrepasser forteller nå hvordan gorilla-«selfien» ble til.

FORELDRELØSE: Mathieu Shamavu foreviget bildet av de to gorillaene i Virunga Nationalpark i Kongo. Foto: Mathieu Shamavu/AP/Scanpix
FORELDRELØSE: Mathieu Shamavu foreviget bildet av de to gorillaene i Virunga Nationalpark i Kongo. Foto: Mathieu Shamavu/AP/ScanpixVis mer

Bildet fra Virunga nasjonalpark i Kongo, som viser to poserende gorillaer, har gått viralt etter at det ble delt på sosiale medier den 18. april.

«Gorilla-selfie» er navnet bildet har fått. Det viser to voksne gorillaer, som står oppreist, med skuldrene trukket bakover og ansiktet og blikket rettet mot kamera.

Mannen som tok bildet, Mathieu Shamavu, jobber i nasjonalparken. Han forteller at han skulle sjekke mobilen sin da han oppdaget at de to gorillaene hermet etter ham bak ham, og at det var slik han foreviget bildet.

De to ferske fotomodellene var de første foreldreløse gorillaene i Senkwekwe Mountain Gorilla Orphanage Center, i Kongo., og hadde derfor mye kontakt med mennesker i oppveksten.

BABYLYKKE: De utrydningstruede vestlig-lavlandsgorillaen fikk ett nytt medlem 19. oktober da «Kokomo» og «Winston» fikk en liten datter. Den lille sjarmøren blir tatt godt vare på av mammaen «Kokomo» i San Diego Zoo Safari Park. Video: San Diego Zoo Safari Park Vis mer

Slik lærte de også å herme etter dem, forteller dyrepasserne nå, ifølge The Guardian.

- Det likte å herme etter alt som skjedde, forteller dyrepasser Shamavu til avisa.

De foreldreløse gorillaene hadde behov for kontinuerlig omsorg, og dyrepasserne bodde derfor rett ved dem og lekte med dem, passet på dem og matet dem.

- Vi blir som en familie, og de vet at vi er moren deres, sier ansvarlig for dyrepasserne, Andre Bauma.

- De er medlemmer av familien, og vi er deres venner, fortsetter han.