Letter på uniformen

- Vi hadde det litt tungt, og visste ikke om vi fikk beholde jobbene. Så ville vi piffe opp hverdagen litt, sier Torhild Amanda Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med 11 andre flyvertinner og en mann i Braathens poserer hun i en kalender det går gjetord om.

Det så dystert ut for flyvertinnene i vinter, da SAS og Braathens skulle slås sammen og mange skulle miste jobbene.

De bestemte seg for å finne på et sprell for å muntre opp seg sjøl. Nå har de spredd munterhet på flere av landets flyplasser, der de poserer, mer eller mindre utfordrende.

«Trolley-Dollies»

- Det er gjort med glimt i øyet, og sjøl synes vi det er blitt en frodig og flott kalender, sier Amanda, som kalles «Miss September».

Hun presiserer at dette er gjort privat, og helt utenfor arbeidsgiverens kontroll. Kalenderen har fått tittelen «Boarding Time, Trolley-Dollies Calendar 2003».

- Vi løper jo fram og tilbake med trallene våre, vi, og når vi ikke er i lufta, så er vi spredd for alle vinder. Derfor var det litt av et puslespill å organisere fotoopptakene. Vi slo oss sammen to og to, og stilte i fotoatelieret til en mannlig kollega, som kan dette med knipsing. Så drakk vi litt vin, og gjorde oss klare. Det var ikke humørløst. På ingen måte, ler Amanda.

- Så det fungerte? Dere kom opp av bølgedalen?

- Ja da, både vi og andre. Og nå har til og med de fleste beholdt jobbene sine. Riktignok er det et par stykker som mener vi har gått litt over streken, men de fleste synes det et sprekt gjort.

Ikke levebrød

- Inspirert av de engelske gruvearbeiderne i «I blanke messingen»?

- Ikke egentlig. Det var bare moro. Dette skulle aldri bli noe levebrød! Men kanskje noe å falle tilbake på, spøker Amanda.

LAGET KALENDER:</B> Flyvertinnene ville piffe opp hverdagen litt.
REVET BORT: Kalenderne ble revet bort og det blir nok mange lettkledde flyvertinner under juletrærne hos flyplassansatte i år, ler Torhild Amanda Pedersen, Miss September.