- Lettere å drive hvitt

Eiere og ledelse i Oslo Taxi er glade for dommen i skattejukssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg er glad for at det nå blir ryddet opp i snusket i bransjen, sier en drosjeeier i Oslo Taxi til Dagbladet.no etter dommen mot regnskapsfører Henry Amundsen (55), som ble funnet skyldig i å ha forfalsket regnskapene til nesten 500 drosjeeiere i Oslo, i det som har vist seg å være norgeshistoriens største skattejukssak.

- Denne typen praksis som Amundsen - som for øvrig ble kalt Henry «Etterslep» - drev med, var helt vanlig i næringen fram til begynnelsen av 90-tallet, da likningsmyndighetene tvang eiere og sjåfører til å drive hvitt, forteller drosjeeieren, som ønsker å være anonym.

- Likningsmyndighetene ga sjåførene og eierne et slags amnesti - en garanti for at de ikke ville bli etterforsket - mot at de gikk med på å innføre det nye datasystemet, som gjorde det vanskeligere å jukse, i bilene, sier drosjeeieren.

- Før omleggingen var det vanskelig å få tak i sjåfører for oss som prøvde å drive hvitt, for de «svarte» eierne var alltid mer attraktive for arbeidstakerne. Nå etter omleggingen er det endelig mulig å drive hvitt og lønnsomt, siden systemet er så vanntett; nå forventer ikke sjåførene å kunne kjøre svart lenger. Jeg skjønner ikke hvordan «Etterslep» har våget å holde på slik, han må ha skjønt at han ville bli tatt før eller seinere, sier drosjeeieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer