- Lettere å få lån og bedre tider på boligmarkedet

Dette betyr bankpakken for deg!

- Lettere å få lån, om du har god sikkerhet Dagbladets økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim forteller konsekvensene av dagens bankpakke. Foto: Dagbladet
- Lettere å få lån, om du har god sikkerhet Dagbladets økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim forteller konsekvensene av dagens bankpakke. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokken 16 i ettermiddag la statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og samferdselsminister Liv-Signe Navarsete fram regjeringens kredittpakke.

Den består av total 100 milliarder kroner, som skal fordeles over to fond. Dette skal gjøre det lettere for bedrifter og husholdninger å få lån, og dermed bidra til å stabilisere finansmarkedet, mener regjeringen.

•Les hele regjeringens kredittpakke.

Dagbladets økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim er overrasket over hvor stort beløpet var.

- Ja, den er høyere enn forventet — og svært mye, relativt sett, sammenliknet med andre land som har større problemer enn Norge, som USA. Det er rett og slett fordi vi har muligheten og har god råd, mens i USA er ikke statens finanser så solide som her. Vi er såpass privilegerte når vi kan pøse ut mye penger i systemet, etter å ha holdt igjen i gode tider, mener Kvadsheim.

•Les også: - Kan få behov for mer.

Lettere å få lån- Hva betyr dette for vanlige folk?

- Det kan føre til at bankene blir ivrige på å låne ut penger til husholdninger. Den er nok mest retta inn mot bankene, men grovt sett så vil man gjennom det ene fondet på 50 milliarder få 500 millarder mer som bankene kan låne ut, i form av økt egenkapital, sier Kvadsheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer