- Lettere å få tak i dop

- Dop er nok lettere tilgjengelig når mange er samlet, men vi tror ikke ungdom har lettere for å røyke hasj sankthansaften, mener en gjeng Dagbladet traff på en runde med natteravnene i Oslo sentrum i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kokkeelev Line Arnesen mener at den viktigste grunnen til at mange unge prøver narkotika, er den restriktive alkoholpolitikken.

Enklere

- Mange jakter på noe som er enklere og raskere å skaffe seg. Dermed kan dop bli et aktuelt alternativ, sier hun.

Ungdommene legger vekt på at ruspresset er der hele tida, ikke bare sankthansaften.

- Man må ha guts til å si nei. På ungdomsskole og videregående er man på leit og vil prøve alt som er spennende. Foreldre bør følge med på om deres tenåringer skifter venner og miljø, og hva som skjer i disse nye miljøene, sier Nicolai Bølling. Han er glad han er 21 og har funnet sine meninger og vet hva han tror på.

Natteravnene advarer foreldre mot å sende alkohol med ungdommene sine.

- Noen foreldre tror de vet hva ungene drikker hvis de sender med dem noe. Det er feil, sier Lars Nordbom, daglig leder for Natteravnene.

Anbefaler

- Vår erfaring er at jo lettere tilgangen er, desto mer drikkes det. Han anbefaler heller foreldre å oppdatere seg på hva som skjer i ungdomsmiljøet, for eksempel ved å gå natteravn.

FORETREKKER NATURLIG RUS: Mange ungdommer jakter på noe enklere og raskere enn alkohol, men det gjør ikke Nicolai Bølling (t.v.) og Michael Pan Gopoulos. De foretrekker naturlig rus, i hvert fall i møte med natteravnene Lars Nordbom (bak) og Jan Crosby.