Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lettere å ha innvandrerbakgrunn i Sverige enn i Norge

Mener den tidligere lederen av Manifest Analyse, Ali Esbati.

TILBAKE I SVERIGE: Ali Esbati flyttet tilbake til Sverige for å sitte i Riksdagen etter seks år i Norge. Foto: Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet
TILBAKE I SVERIGE: Ali Esbati flyttet tilbake til Sverige for å sitte i Riksdagen etter seks år i Norge. Foto: Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Esbati har etter seks år i Norge flyttet tilbake igjen til Sverige for å sitte i den svenske Riksdagen for Vänsterpartiet.

- Det er en trygghet å vite at samtidig som det finnes reaksjonære og rasistiske krefter, finnes det også motkrefter, sier Esbati til Klassekampen.

I den siste utgaven av magasinet Plot sier Esbati at han føler seg tryggere i Sverige enn han gjorde i Norge.

«Jo visst har vi rasistisk vold, men jeg føler meg tryggere i Sverige likevel, fordi jeg vet at det finnes antirasister som skjønner hva hverdagsrasismen er. Det gir en trygghet og samhørighet som er viktig for meg hver dag», sier Esbati som har bodd i Sverige siden familien innvandret fra Iran på midten av 1980-tallet. Han flyttet til Norge i 2008, og mener han har opplevd en glidning i den norske offentligheten:

- Jeg har merket en negativ utvikling. Det har blitt normalisert å beskrive innvandrere som et problem, sier han og legger mye av skylden på Fremskrittspartiet:

- Frp har hatt større påvirkning på hele det norske samfunnet enn hva Sverigedemokraterna har på det svenske samfunnet i dag, mener han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling