- Lettere å ha innvandrerbakgrunn i Sverige enn i Norge

Mener den tidligere lederen av Manifest Analyse, Ali Esbati.

TILBAKE I SVERIGE: Ali Esbati flyttet tilbake til Sverige for å sitte i Riksdagen etter seks år i Norge. Foto: Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet
TILBAKE I SVERIGE: Ali Esbati flyttet tilbake til Sverige for å sitte i Riksdagen etter seks år i Norge. Foto: Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Esbati har etter seks år i Norge flyttet tilbake igjen til Sverige for å sitte i den svenske Riksdagen for Vänsterpartiet.

- Det er en trygghet å vite at samtidig som det finnes reaksjonære og rasistiske krefter, finnes det også motkrefter, sier Esbati til Klassekampen.

I den siste utgaven av magasinet Plot sier Esbati at han føler seg tryggere i Sverige enn han gjorde i Norge.

«Jo visst har vi rasistisk vold, men jeg føler meg tryggere i Sverige likevel, fordi jeg vet at det finnes antirasister som skjønner hva hverdagsrasismen er. Det gir en trygghet og samhørighet som er viktig for meg hver dag», sier Esbati som har bodd i Sverige siden familien innvandret fra Iran på midten av 1980-tallet. Han flyttet til Norge i 2008, og mener han har opplevd en glidning i den norske offentligheten:

- Jeg har merket en negativ utvikling. Det har blitt normalisert å beskrive innvandrere som et problem, sier han og legger mye av skylden på Fremskrittspartiet:

- Frp har hatt større påvirkning på hele det norske samfunnet enn hva Sverigedemokraterna har på det svenske samfunnet i dag, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer