Lettere å kaste ut folk i prøvetiden

To seniorselgere mistet jobben i designfirmaet i prøvetiden. Lagmannsretten slår fast at ansatte kan hives ut allerede etter få uker.

Arbeidsgiver tapte i tingretten, men vant ankesaken. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.
Arbeidsgiver tapte i tingretten, men vant ankesaken. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.Vis mer

(Finansavisen.no): Det er det lille webbyrået Byte på Aker Brygge i Oslo som har slitt med en alvorlig personalsak. Firmaet er blant annet kjent for å ha designet nettsider for børsnoterte selskaper.

I 2017 fikk Byte inn to nye seniorselgere, som begge hadde en prøvetid på seks måneder.

Men allerede etter seks uker, mente ledelsen at de to måtte finne seg noe annet å gjøre.

Det ble blant annet hevdet at de manglet faglig dyktighet og evne til å tilpasse seg arbeidet. De nyansatte påsto på sin side at de ikke hadde fått vist hva de var gode for, skriver Finansavisen.

Resultatet snudde

I tingretten vant arbeidstakerne, og Byte måtte betale de nyansatte 400.000 kroner. Men i lagmannsretten snudde det, og flertallet av dommere støttet ledelsen i Byte, om enn under tvil. I dommen heter det om den ene nyansatte:

«Han var en seniorselger og rådgiver med god lønn (..) dermed kunne Byte forvente et bredere salgsarbeid og bruk av flere kanaler», skriver avisen.

Flertallet av dommere mener at oppfølgingen han fikk fra ledelsen i Byte kunne vært bedre, men at den var tilstrekkelig med tanke på at han var ansatt som seniorselger og rådgiver.

Dommerne så ifølge Finansavisen ganske likt på saken til den andre ansatte:

Retten skriver blant annet at «han skjønte at arbeidet gikk tregere enn Byte forventet og at resultatene uteble». Men han sa ikke ifra om det til Byte. Det mener retten er kritikkverdig.

Mindretallet i lagmannsretten støtter på sin side de to seniorselgerne. Dommeren understreker at salg i denne bransjen er en tidkrevende prosess. Samtidig mener dommeren at oppfølgingen burde vært tettere og bedre, skriver Finansavisen.

Makt hos arbeidsgiver

Det var advokat Jan Fougner og Henriette Graff i Wiersholm som førte saken for Byte.

- Dommen er viktig, fordi den tar reglene om prøvetid på alvor, sier Fougner:

- Den respekterer de faglige vurderingene arbeidsgiver foretar av de ansattes skikkethet for jobben. Det vil si at retten ikke overprøvde disse vurderingene, sier han.

Fougner utdyper: - Arbeidsgiver hadde annonsert etter senioransatte, men fikk ikke det, og oppsigelsen var da grei, selv om de bare hadde fått prøvd seg i jobben noen uker.

- Retten er klar på at det ikke gjelder noen nedre grense for hvor lenge en ansatt må jobbe før arbeidsgiveren treffer sin beslutning om skikkethet, sier Fougner.

Advokat Søren Olsen hadde saken for de to nyansatte:

- Arbeidstagerne er selvsagt overrasket og skuffet over resultatet, særlig når retten har kommet til at den var i tvil. Ved tvil burde tvilen i slike saker komme arbeidstager til gode, sier Olsen, ifølge Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Myrseth har startet jakten - hva er den neste børsraketten?
Spetalen hiver seg på grønn aksje