- Lettere å være sjef etter meg

Osmund Ueland som fikk sparken som konsernsjef i NSB i går mener hans etterfølger vil få det lettere enn han hadde det i begynnelsen. Han mener han har lagt grunnlaget for at NSB nå kan gå på skinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Styremedlemmer Dagbladet har snakket med mener jobben som NSB-sjef er den vanskeligste lederjobben i landet. Derfor vil det ta tid før en ny leder er på plass. Styreleder Arent M. Henriksen sier at det trolig vil ta flere uker. I mellomtiden fungerer visekonsersjef Randi Flesland som leder, mot sin vilje.

En gjennomfører

Ueland forstår ikke at hans tidligere jobb nå skal være den vanskeligste lederjobben i landet.

- Det er absolutt lettere å være sjef i NSB i dag enn det var da jeg tok over.

Likevel understreker han at det er meget krevende å være leder i NSB.

- Jobben er en god del enklere nå fordi gode planer er lagt og skal bare gjennomføres. NSB trenger en gjennomfører, sier Ueland til Dagbladet.no.

Planene er lagt

Det er ikke snakk om å lage noen nye strategier i NSB nå. Ueland, styret, den øvrige ledelsen og de ansattes organisasjoner har gått med på at disse planene skal iverksettes.

I Uelands tid er det lagt fram handlingsplaner for å bedre trafikksikkerheten, blant annet for å gjenvinne passasjerenes og de ansattes tillit til at jernbanen er trygg. I tillegg er det bestilt inn nytt materiell og utarbeidet nye togtilbud under konseptnavnene «Puls», «Agenda» og «Signatur». NSB vil da få raskere tog, flere avganger og større punktlighet.

- Det er absolutt lettere å være sjef i NSB i dag enn det var da jeg tok over. Grunnlaget ble lagt i 1995 og 1996, før Mister Henriksen kom inn i bildet. Det var i styreleder Reinås sin tid at planene ble lagt.

- Det vil være helt utenkelig å endre på det nå, sier Ueland.

LETTERE: - Det er absolutt lettere å være sjef i NSB i dag enn det var da jeg tok over, sier Osmund Ueland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer