- Lettere å være sjef etter meg

Avgått konsernsjef Osmund Ueland mener jobben som NSB-sjef er lettere enn da han tok over. Han mener han har lagt grunnlaget for at NSB nå kan gå på skinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste hilsen til NSB

Styremedlemmer Dagbladet har snakket med mener jobben som NSB-sjef er den vanskeligste lederjobben i landet. Ueland har en annen oppfatning:

- Det er absolutt lettere å være sjef i NSB i dag enn det var da jeg tok over.

Likevel understreker han at det er meget krevende å være leder i NSB, men slik situasjonen er i dag trenger NSB en dyktig gjennomfører, sier Ueland til Dagbladet.

- Jobben er en god del enklere nå fordi gode planer er lagt og skal bare gjennomføres. NSB trenger en gjennomfører, sier Ueland.

Det er ikke snakk om å lage noen nye strategier i NSB nå. Ueland, styret, den øvrige ledelsen og de ansattes organisasjoner har gått med på at disse planene skal iverksettes.

I Uelands tid er det lagt fram handlingsplaner for å bedre trafikksikkerheten, blant annet for å gjenvinne passasjerenes og de ansattes tillit til at jernbanen er trygg. I tillegg er det bestilt inn nytt materiell og utarbeidet nye togtilbud under konseptnavnene «Puls», «Agenda» og «Signatur».