Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lettere for russere å komme til Norge

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) iverksetter nye regler umiddelbart.

GOD TONE: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtes på Storskog, grenseovergangen mellom Russland og Norge i 2008. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX
GOD TONE: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtes på Storskog, grenseovergangen mellom Russland og Norge i 2008. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal bli enklere for russere fra Nordvest-Russland å søke visum til Norge. De nye rutinene ved generalkonsulatet i Murmansk blir iverksatt umiddelbart.

Regjeringen har besluttet at Norge skal harmonisere visumprosedyrer med Finland i Murmansk. For søkere bosatt i Murmansk og Arkhangelsk blir den største endringen blant annet at de vil kunne få ettårig flerreisevisum første gang de søker visum til Norge.

- Regjeringens visjon er at den norsk-russiske grensen skal være en bro for samarbeid mellom våre to folk, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) som viser til at en rekke tiltak er satt i verk de siste årene for økt samarbeid.

- Kritiske røster i nord viser likevel til at Norge har strengere praksis enn Finland i Murmansk, og at Nord-Finland fremstår som et mer attraktivt reisemål enn Nord-Norge. Dette tar regjeringen på alvor, sier Støre.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media