Lettet Erna presenterte budsjettavtale: - Det er to ting du ikke vil vite hvordan lages. Det ene er pølser, det andre er politikk

Jern-Erna tar i bruk jernkanslerens ord for å beskrive budsjettet.

Oslo  20161203.
Venstre-leder Trine Skei Grande (f.v.), statsminister Erna Solberg, finansminister og FrP-leder Siv Jensen og KrF-leder Knut Arild Hareide under en pressekonferanse om neste års statsbudsjett i møtelokalene til ASKO på Kalbakken lørdag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20161203. Venstre-leder Trine Skei Grande (f.v.), statsminister Erna Solberg, finansminister og FrP-leder Siv Jensen og KrF-leder Knut Arild Hareide under en pressekonferanse om neste års statsbudsjett i møtelokalene til ASKO på Kalbakken lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en tydelig lettet statsminister Erna Solberg (H) som møtte pressen etter å lørdag kveld ha presentert budsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene.

- Det mest krevende har vært klimapakken og klimaspørsmålene, og det å finne nok penger til å finansiere det, sier statsministeren.

Enigheten som ble presentert lørdag, gjør at hun slipper å stille kabinettspørmsål under finansdebatten mandag.

Hun legger ikke skjul på at forhandlingene har vært tøffe - og sier hun på noen områder har blitt overrasket over hvor vanskelig det har vært å tilfredsstille V og Krf.

Samtidig ser hun ikke mørkt på det borgerlige prosjektet videre.

- Vi vet jo at den rødgrønne regjeringen hadde tøffe forhandlinger, men der var gardinene trukket for og dørene lukket. Hvis man styrer er det to ting man helst ikke vil vite hvordan skjer, og det er hvordan du lager pølser og hvordan du lager politikk. Vi viser i alle fall fram det, sier Solberg til Dagbladet, med henvisning til Otto von Bismarcks kjente sitat.

Hun har blitt kritisert for å utvise svakt lederskap i budsjettarbeidet - blant annet av Ap-leder Jonas Gahr Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer