Lettet Mette-Marit leverte masteroppgave på overtid

Skulle egentlig ha levert i fjor.

DELTIDSSTUDENT: Høsten 2008 ble kronprinsesse Mette-Marit deltidsstudent på kurset «Ledelse; makt og mening» ved Handelshøyskolen BI. Nå har hun levert inn mastergradsoppgaven. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
DELTIDSSTUDENT: Høsten 2008 ble kronprinsesse Mette-Marit deltidsstudent på kurset «Ledelse; makt og mening» ved Handelshøyskolen BI. Nå har hun levert inn mastergradsoppgaven. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag var en stor dag for Kronprinsesse Mette-Marit. Da ble hennes masteroppgave levert inn til Handelshøyskolen BI, etter mer motgang underveis enn de fleste har vært klar over.
- Hun var lettet og glad, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen.
Kronprinsessen har siden 2008 tatt tre kurs på BI: Ledelse, makt og mening, Consulting, og Teamledelse og lederteam. Går alt bra og masteroppgaven blir godkjent, får hun tittelen Executive Master of Management.

Droppet Kong Haakon Egentlig skulle Kronprinsesse Mette-Marit ha levert inn en masteroppgave i fjor. Det måtte hun gi opp.
Den planlagte oppgaven om humanitære organisasjoner, Kong Haakon og «servant leadership» (tjenende lederskap, red. anm.) ble rett og slett ikke bra nok til at kronprinsessen var fornøyd.
Til slutt droppet hun temaet.
- Jeg har inntrykk av at det var en frustrerende periode, som for mange andre studenter, med slit og strev med en oppgave som viste seg å være feil for henne, forteller Marianne Hagen.

Flyktningekrisen Fra før har kronprinsesse Mette-Marit eksamener i kjemi og IKT fra Universitetet i Agder (tidligere Høgskolen i Agder), og etikk ved historisk-filosofisk institutt ved Universitet i Oslo.
Våren 2003 avla hun eksamener om utviklingsteori, flyktningekrisen og HIV/AIDS og utvikling ved School of Oriental and African Studies ved Universitetet i London. Dette var ifølge Marianne Hagen gjennomførte kurs, som ikke ga noen bestemt akademisk grad.
- Det som har vært viktig for henne, er at hun har lært og fått innsikt i temaer som interesserer henne. Dette er også temaer som er relevante når hun reiser for Norge, sier Hagen til Dagbladet.

Bratt karrierevei Karrieren til Kronprinsesse Mette-Marit har ikke vært nevneverdig hemmet av at formelle akademiske titler har latt vente på seg.
Denne uka har hun vært i Seattle, på et lukket møte mellom utvalgte medlemmer av Young Global Leaders og Gates Foundation som er grunnlagt av en av verdens rikeste menn, Bill Gates, og hans kone Melinda.
Young Global Leaders er en underavdeling av World Economic Forum som arrangerer økonomiske toppmøter i Davos.
- Gates Foundation ønsker å presentere seg for utvalgte Young Global Leaders, sier Marianne Hagen.
Kronprins Haakon er ikke lenger selv en Young Global Leader, men har gått over til å sitte i organisasjonens styre.

Ikke i dåp Seattle-møtet er grunnen til at kronprinsesse Mette-Marit ikke var der da svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniels første datter ble døpt i Stockholm i går. Mette-Marit hadde allerede takket ja til Seattle-møtet da dåpsdatoen ble fastsatt.
I stedet representerte kronprins Haakon, Märtha Louise og Ari Behn den norske kongefamilien i Stockholm.

LONDON-STUDIER: Høsten 2002 ønsket registrator Terry Harvey det norske kronprinsparet velkommen på vegne av School of Oriental and African Studies i London. Året etter avla Mette-Marit eksamener med utviklingsland og flyktninger som tema. Foto: Nina Eirin Rangøy / SCANPIX
LONDON-STUDIER: Høsten 2002 ønsket registrator Terry Harvey det norske kronprinsparet velkommen på vegne av School of Oriental and African Studies i London. Året etter avla Mette-Marit eksamener med utviklingsland og flyktninger som tema. Foto: Nina Eirin Rangøy / SCANPIX Vis mer