Lettet Mette-Marit leverte masteroppgave på overtid

Skulle egentlig ha levert i fjor.

DELTIDSSTUDENT: Høsten 2008 ble kronprinsesse Mette-Marit deltidsstudent på kurset «Ledelse; makt og mening» ved Handelshøyskolen BI. Nå har hun levert inn mastergradsoppgaven. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
DELTIDSSTUDENT: Høsten 2008 ble kronprinsesse Mette-Marit deltidsstudent på kurset «Ledelse; makt og mening» ved Handelshøyskolen BI. Nå har hun levert inn mastergradsoppgaven. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag var en stor dag for Kronprinsesse Mette-Marit. Da ble hennes masteroppgave levert inn til Handelshøyskolen BI, etter mer motgang underveis enn de fleste har vært klar over.- Hun var lettet og glad, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen.Kronprinsessen har siden 2008 tatt tre kurs på BI: Ledelse, makt og mening, Consulting, og Teamledelse og lederteam. Går alt bra og masteroppgaven blir godkjent, får hun tittelen Executive Master of Management.

Droppet Kong Haakon Egentlig skulle Kronprinsesse Mette-Marit ha levert inn en masteroppgave i fjor. Det måtte hun gi opp. Den planlagte oppgaven om humanitære organisasjoner, Kong Haakon og «servant leadership» (tjenende lederskap, red. anm.) ble rett og slett ikke bra nok til at kronprinsessen var fornøyd.Til slutt droppet hun temaet.- Jeg har inntrykk av at det var en frustrerende periode, som for mange andre studenter, med slit og strev med en oppgave som viste seg å være feil for henne, forteller Marianne Hagen.

Flyktningekrisen Fra før har kronprinsesse Mette-Marit eksamener i kjemi og IKT fra Universitetet i Agder (tidligere Høgskolen i Agder), og etikk ved historisk-filosofisk institutt ved Universitet i Oslo. Våren 2003 avla hun eksamener om utviklingsteori, flyktningekrisen og HIV/AIDS og utvikling ved School of Oriental and African Studies ved Universitetet i London. Dette var ifølge Marianne Hagen gjennomførte kurs, som ikke ga noen bestemt akademisk grad.- Det som har vært viktig for henne, er at hun har lært og fått innsikt i temaer som interesserer henne. Dette er også temaer som er relevante når hun reiser for Norge, sier Hagen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer