Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lettet og glad for løsning

Både ansatte og ledelsen i elektrokonsernet Siemens AS var mandag morgen både lettet og glad for at det ikke ble streik og at det sentrale lønnsoppgjøret 1999 er i havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yngve lot Glad slippe billig

Selv om de ikke sitter inne med alle konkrete detaljer fra nattens mekling mellom Landsorganisasjonen og Næringslivets Hovedorganisasjon, er stemningen lettet på Siemens hovedkontor på Linderud i Oslo. 254 montører og funksjonærer i konsernets avdelinger i Oslo og Trondheim var tatt ut til en eventuell streik, men var mandag morgen i fullt arbeid.

- Vi var klare for streik, men er glade for å unngå det, sier klubbleder Gunnar Furuseth i Siemens montørklubb i Oslo, som representerer 150 medlemmer.

Han mener at behovet for etter- og videreutdanning er stort, og håper at LO og NHO kommer i mål med finansieringen av reformen neste år.

Teknisk direktør Odd Trones likte streikevarslene dårlig, og fryktet at en eventuell streik ville virke uheldig for konkurransen. Nå er han lettet over at løsningen kom natt til i dag, men innrømmer at han på forhånd ikke hadde stor tro på en streik i et mellomoppgjør.

(NTB)