Lettet over å finne kjærestene

De pårørende har uttrykt en lettelse i all sorgen etter funnet av de to døde dykkerne utenfor Tjøme i går kveld, men årsaken til ulykken er fortsatt et mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kvinnene - Hanne Pedersen (29) fra Horten og Hege Prestøy (25), opprinnelig fra Bodø, men bosatt på Tjøme - forsvant under et dykk utenfor Tjøme lørdag, mens henholdsvis kjæreste og samboer ventet i dykkerbåten.

Kvinnene ble funnet med en meters mellomrom på omlag 30 meters dyp i en skråning nedenfor et platå de skulle dykke på. De to kvinnene hadde ikke hektet seg fast i noe på bunnen.

Ingen nødprosedyre

Flasken til den ene av dykkerne var full av luft, hvilket betyr at ulykken må ha inntruffet på et meget tidlig stadium av neddykket. I den andres flaske var det mindre luft.

Begge dykkerne hadde blybeltene på, og redningsvestene var ikke forsøkt blåst opp.

- Nødprosedyrer later ikke til å være i gangsatt av de omkomne, sier politiadjutant Marius O. Dietrichson ved Tønsberg-politiet til Dagbladet.

De to ble i natt positivt identifisert som de savnede kvinnene. Det ble slått fast at de omkom ved drukning. De vil ikke bli obdusert.

Ikke med

Ingen av de pårørende var med under letingen da de to kvinnene ble funnet.

- Ingen av dem har vært tilstede under letet de siste to dagene, etter beslutning fra politiet. De ønsket å være med på de tidlige søkene, men da trålet ble i gangsatt i går ble det besluttet at de ikke skulle være med, sier Dietrichson.

De pårørende skal ha uttrykt stor tilfredshet med innsatsen til politi og letemannskaper i de fryktelige døgnene etter ulykken.