Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lettet over Braathens-kjøp

-Vi er lettet over at prosessen er kommet så langt, og at dette kjøpet nå går i orden, sier leder Asbjørn Wikestad i Luftfartens fellesorganisasjon og i SAS' personalforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS og Braathens kutter nær en tredel

SAS kjøper Braathens

Vi tror oppkjøpet av Braathen kan gi en positiv effekt, skape virksomhet og gi en sunnere økonomi innenfor en bransje som er preget av sterk uro, sier Wikestad.

- Det vil bli lettere å fylle flyene etter dette.

Det knytter seg usikkerhet til bemanningsbehovet etter oppkjøpet av Braathens. Det er gått ut tilbud til ansatte om de kan tenke seg permisjoner og redusert arbeidstid, og i midten av desember håper fagorganisasjonene å ha en oversikt over hvor mange årsverk dette representerer. Et 20-talls personer som har vært under opplæring, er permittert.

- Det er stor kampvilje blant de ansatte og viljen er stor etter å skape et godt produkt. En av de virkelige bekymringene våre i øyeblikket gjelder bonusprogrammene. Alle nasjonalstatene ute i Europa og andre deler av verden prøver å hjelpe sine egne bedrifter på best mulig måte. At norske myndigheter gjør det motsatte og vil fjerne bonusprogrammene, synes vi er ille, sier Asbjørn Wikestad i Luftfartens fellesorganisasjon.

(NTB)

Hele Norges coronakart