Lettet over forvaring

Bilbombeofferet er lettet. Eksmannen ble dømt til forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilbombeofferet fra Drammen er meget lettet over at Høyesterett har skjerpet straffen og idømt hennes tidligere ektemann forvaring i 15 år med minstetid på 10 år.

Høyesterett har skjerpet dommen mot den 42 år gamle Magnar Illøkken fra Drammen som forsøkte å drepe sin tidligere kone med en bilbombe.

Straffen er skjerpet fra 14 års fengsel til forvaring i 15 år med en minstetid på 10 år.

Domfeltes anke over oppreisning til offeret ble forkastet. Mannen må dermed betale sin tidligere kone 300.000 kroner i oppreisning.

I tillegg må han betale henne 1 million kroner i erstatning og tapt arbeidsfortjeneste.

Mindretall

Et mindretall i Høyesterett ville opprettholde lagmannsrettens fengselsdom med den begrunnelse at faren for gjentakelse ikke lenger vil være til stede etter at mannen har sonet en dom på 14 år.

Den 37 år gamle tobarnsmoren overlevde, men vil resten av livet slite med skadene hun ble påført.

Hun fikk tredjegrads forbrenninger og har gjennomgått smertefulle transplantasjoner av hud over hele kroppen. Den 37 år gamle kvinnen har også fått betydelige synsskader.

Lettet

- Min klient er meget lettet over den lange straffen eksmannen har fått, sier kvinnens bistandsadvokat Anne Cathrine Vogt til NTB. Den 37 år gamle kvinnen har gitt uttrykk for at hun frykter sin tidligere mann når han slipper ut av fengselet. Hun har tidligere sagt at han er syk og trenger behandling.

Vogt konstaterer at den dømte har fått lengre straff i hver rettsinstans. Først ble han dømt til 10 års fengsel i tingretten, deretter 14 år i lagmannsretten før Høyesterett tok påstanden om forvaring til følge.

Vogt er meget fornøyd med at Høyesterett har idømt forvaring selv om det lå bare en hendelse til grunn for dommen.

Skuffet

- Vi er svært skuffet og overrasket over dommen. Ingen av de tidligere rettsinstanser har tatt til følge kravet om forvaring, sier advokat Frode Sulland som har vært forsvarer for Illøkken i tre instanser.

Han er overrasket over at Høyesterett har basert dommen om forvaring på en enkelt hendelse.

- Meg bekjent er dette ikke skjedd tidligere, sier Sulland.

Statsadvokat Pål S. Berg har ikke lest dommen, men sier at han er fornøyd med at den ble i samsvar med hans påstand i Høyesterett. (NTB)

FORVARING: Magnar Illøkken fikk forvaring etter dette bombetattentatet i Drammen.
LETTET: Bombeofferet har lenge fryktet at ektemannen skal slippe ut tidlig. Nå er hun lettet etter at han fikk forvaring i 15 år.