Lettet over innrømmelser

Den 17 år gamle jenta som hevder at hun ble voldtatt under et FpU-landsmøte i fjor, er lettet over at den utpekte gjerningsmannen innrømmer at de to hadde sex under samlingen. Nå vurderer hun å politianmelde saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den aller øverste ledelsen i Fremskrittspartiet har i går og i formiddag sittet i krisemøte og diskutert sex-bomben som sprang i helgen. Flere framtredende politikere i andre partier har i helgen tatt avstand fra Frps måte å takle saken på. Det samme har talspersoner for voldtektsofre i Norge. Det er ventet at Frp vil komme med en uttalelse, og en eventuell reaksjon på saken på en pressekonferanse klokka 14.00 i dag.

Vurderer anmeldelse

Advokat Roar Vegsund representerer 17-åringen som hevder hun er voldtatt. Vegsund sier til Nettavisen at hans klient er så medtatt at det ikke er aktuelt å levere inn noen anmeldelse om saken i dag. Men han utelukker ikke at saken vil bli anmeldt senere. Politiet i Telemark startet i dag etterforskning av voldtektsanklagene på egenhånd, uten at noen har anmeldt forholdene.

Økt troverdighet

Etter helgens rabalder har mange trukket de angivelige ofrenes troverdighet i tvil. Blant annet skyldes dette deres uvilje til å anmelde forholdene de anklager noen for. En av begrunnelsene for å ikke anmelde de aktuelle Frp-medlemmene som beskyldes for voldtekt, er at ord vil stå mot ord, og kvinnene føler derfor at de ikke vil komme noen vei med en anmeldelse. Etter at en av Frps mest sentrale ledere innrømmer å ha hatt sex med en 16-åring, har saken fått en ny vending.

- Det har slitt voldsomt på 17-åringen at ingen har trodd på henne. Frp-toppens innrømmelse styrker alle jentenes troverdighet, sier Lars Kristian Helming til Nettavisen.

Han er selv Frp-medlem, og fungerer som en støttespiller for kvinnene som hevder de har blitt misbrukt.