Lettet over strengere hundelov

Politiet kan avlive hunder på stedet hvis det er nødvendig, ifølge den nye hundeloven. - En lettelse, sier Tormod Tørstad, som mistet sønnen Tord (6).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vil avlive hunder som biter barn

I dag la justisminister Odd Einar Dørum frem forslaget til ny lov om hundehold, eller hundeloven, som den kalles. Justisdepartementet har jobbet med loven i flere år. Den nye loven skal gi bedre rettsvern til dem som angripes av hund.

- Det har vært et meget stort engasjement rundt dette og flere tragiske begivenheter, sier Dørum. Han innrømmer at det har vært vanskelig å finne balansegangen mellom interessene til hundeeierne og de som blir utsatt for hundeangrep.

- Dette er ingen hundehaterlov. Loven har mange nyanser. Vi må aldri unnlate å se det store antallet hundeeiere som driver skikkelig, sier han.

Kan avlive hunden

Til nå har ofre for hundebitt måttet gå rettens vei for å få hunden avlivet. Nå blir det lettere å gripe inn mot aggressive hunder. I høringsuttalelesen som ble sendt ut i fjor, ble det åpnet for at alle skulle kunne gripe inn mot en truende hund. I loven blir det presisert at det er politiet som skal utføre avlivning. Unntaket er nødvergeparagrafen.

Hunder som angriper barn under 12 år, kan avlives på stedet. Hvis hundeeieren har flere hunder, kan de også avlives hvis politiet mener at det er riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer