I STORMEN:  Først stormet det rundt Anthony Weiner på grunn av lettkleddbilder. Langt mer ødeleggende for ham ser kontakten med ei 17-årig jente ut til å bli. Foto: (AP Photo/David Karp)
I STORMEN: Først stormet det rundt Anthony Weiner på grunn av lettkleddbilder. Langt mer ødeleggende for ham ser kontakten med ei 17-årig jente ut til å bli. Foto: (AP Photo/David Karp)Vis mer

Lettkledd kongressmann legger seg inn til terapi

Toppdemokrater ba Anthony Weiner trekke seg etter at kontakten med ei 17-åring ble kjent. Nå ber han om permisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske kongressmannen Anthony Weiner så ut til å overleve sexskandalen han havnet i da han måtte innrømme at han løy om å ha sendt lettkledde bilder av seg selv til damer på nettet.

Men da det kom ut at korrespondanse mellom ham og ei 17-årig jente i Delaware blir etterforsket, mistet Weiner i tur og orden viktige støttespillere. Ledere i det demokratiske partiet rykket lørdag ut og ba Weiner om å trekke seg.

Ikke lenge etter tok han konsekvensene av demokrat-toppenes holdningsendring. Gjennom sin talskvinne Risa Heller, sier han nå at han har bedt om permisjon til å gjennomgå behandling.

- Kongressmann Weiner oppsøkte i dag tidlig profesjonell hjelp for å kunne fokusere på å bli en bedre ektemann og et sunnere menneske. I lys av dette ber han om permisjon fra Representantenes Hus i en kort periode, slik at han kan bli evaluert og stake ut det behandlingsløpet som kreves for at han skal bli kurert, sier Heller, ifølge New York Times.

Alvor Minoritetsleder Nancy Pelosi og partiets to valgkampsjefer, Debbie Wasserman Shultz og Steve Israel, kom med oppfordringen i uttalelser med bare ni minutters mellomrom, melder Politico.

Det er oppfordringer Weiner tar på alvor, og derfor søker han nå terapi, ifølge talskvinnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kongressman Weiner tar synspunktene til sine partifeller svært alvorlig, og har innsett at han trenger tid for å bli frisk og til å ta de riktige avgjørelsene for seg selv, sin familie og sine velgere, sier Heller i en kort uttalelse.

Weiner måtte mandag innrømme at det var ham som hadde sendt lettkleddbilder til kvinner på nettet, og det gjorde han som nygift med en kvinne som det nå er kjent at er gravid.

- Trenger hjelp Men da FOX News kunne melde at politiet etterforsker kontakten Weiner har hatt med en 17-åring, rant begeret over for hans politiske støttespillere.

Så vel Weiner som jentas familie hevder det ikke har vært upassende kontakt mellom de to, men kontakten er ødeleggende for kongressmannen likevel.

 LETTKLEDDBILDER:  Bilder av denne typen sendte Anthony Weiner rundt til kvinner på Twitter. Han sier selv at han tror det bare var voksne kvinner han sendte bildene til. Foto: (AP Photo/BigGovernment.com)
LETTKLEDDBILDER: Bilder av denne typen sendte Anthony Weiner rundt til kvinner på Twitter. Han sier selv at han tror det bare var voksne kvinner han sendte bildene til. Foto: (AP Photo/BigGovernment.com) Vis mer

- Jeg oppfordrer kongressmann Weiner til å søke hjelpen han trenger uten presset det medfører å være et medlem av Kongressen, sier Pelosi.

Hun understreker at Weiner fortsatt har kjærligheten fra familien og tilliten fra sine velgere å tenke på.

- Ikke mulig å forsvare Debbie Wasserman Schultz og Steve Israel går hardere ut mot ham.

- Anthonys upassende oppførsel er blitt en uovervinnelig distraksjon for Kongressen og vårt arbeid for det amerikanske folket. Med tungt hjerte, ber jeg Anthony trekke seg, sier Israel.

- Oppførselen han har vist er det ikke mulig å forsvare og hans fortsatte tjeneste i Kongressen vil være uholdbar, sier Wasserman Schultz.

 FIKK BILDER:  Meagan Broussard har stått fram som en av kvinnene Anthony Weiner hadde upassende kontakt med. Foto: (AP Photo/Richard Drew)
FIKK BILDER: Meagan Broussard har stått fram som en av kvinnene Anthony Weiner hadde upassende kontakt med. Foto: (AP Photo/Richard Drew) Vis mer