Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lettkledde damer måtte tilkalle hjelp

De tre unge kvinnene dro på fjelltur med håndvesker, høyhælte sko og for lite klær. Etter to timer i skogen måtte de be lensmannen om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er så dumt at det nesten er trist, sier en trøtt og oppgitt lensmann i Osterøy i Hordaland, Halvard Hauge. Han brukte hele natt til søndag på å hjelpe de lettkledde fjellvandrerne.

De var i alle fall ikke kledd for å gå på fjellet. Det så mer ut som de skulle på kaffebesøk. En av dem hadde surret plastposer rundt skoene for å beskytte dem, sier lensmannen til Bergens Tidende.

De tre kvinnene i slutten av tenårene besluttet seg for å dra til fjells lørdag kveld. Noen venner hadde lagt seg inn på en hytte ikke langt fra Hovden på Osterøy.

- Det var jo helt svart så de mistet selvfølgelig stien. Jeg vet ikke om de visste helt hvor de skulle heller. De gikk bare og så etter en hytte med lys i.

Like etter midnatt ringte kvinnene til lensmannen.

- De sto oppe i noen einebusker i en skråning. De hadde bare beveget seg noen få kilometer, men vi måtte tilkalle Røde Kors for å få dem ned.

Ved 04-tida på natta var kvinnene reddet ned fra fjellet. Våte, kalde og flaue, men heldigvis uskadd

(NTB)

Hele Norges coronakart