Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lettproduktene frister

To aktører har i høst lansert nye meieriprodukter med lavere fettinnhold. Det appellerer. Q-meieriene opplever eventyrlige salgstall.

ISLANDSK SUKSESSOPPSKRIFT: Q meierier har opplevd eventyrlige salgstall på sitt nye produkt Skyr.Illustrasjon: Q meierier
ISLANDSK SUKSESSOPPSKRIFT: Q meierier har opplevd eventyrlige salgstall på sitt nye produkt Skyr.Illustrasjon: Q meierier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): —Bare i løpet av den første måneden har vi sett oss nødt til å firedoble produksjonen, sier Bent Myrdahl, administrerende direktør i Q-meieriene til Dagbladet.

Selskapet har i høst lansert produktet Skyr, et yoghurtlignende meieriprodukt basert på en islandsk oppskrift. Med 0,3 gram fett per 100 gram vare, markedsføres Skyr som fettfritt.

—Vi hadde regnet med å selge 5000 liter i uka. Men allerede nå selger vi et sted mellom 20 000 og 25 000 liter. De volumene hadde vi ikke regnet med å få før i 2012, leger Myrdahl til.

Nøkkelhullet
Også Tine har lansert nye lettyoghurter i høst, sin Ja-serie.

— Vi ser at det definitivt er behov for et mangfold av yoghurt med lavt sukker- og fettinnhold, sier kommunikasjonssjef Kari Raunedokken i Tine.

Ja-serien har fått nøkkelhullmerket, myndighetenes grønne symbol på sunne matvarer.

—Nøkkelhullet gjør det enkelt å velge sunnere matvarer. Vi er veldig glade for at industrien bruker merket, og produserer varer med blant annet mindre fett og sukker, sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Arnhild Haga Rimestad, til Dagbladet.

—I våre generelle råd anbefaler vi folk å velge de magreste alternativene, både når det gjelder melk og melkevarer, kjøtt og kjøttprodukter og margarin. Og det er en veldig gunstig trend at det er denne typen lettprodukter forbrukerne vil ha, sier Rimestad.

Kunstig søtning
Skyr får skryt fra kostholdsekspert og lege Fedon Lindberg.

—Det overrasker meg overhodet ikke at Skyr gjør suksess. Det er et godt produkt med mye protein og lite karbohydrater og fett — med andre ord et veldig bra mellommåltid, sier Lindberg.

Det lages uten tilsatt sukker, men med kunstige søtningsstoffer som erstatning. Dermed kommer ikke dette under myndighetenes nøkkelhullvinger.

—Vi ønsker at sukkerinntaket skal bli lavere, men vi anbefaler ikke at sukkeret erstattes med andre søtningsstoffer. Dette fordi vi ikke ønsker å fremme søt smak på maten, sier Rimestad.

- POSITIV UTVIKLING: - Vi er veldig glade for at industrien bruker nøkkelhullmerket, sier Arnhild Haga  Rimestad i Helsedirektoratet.Illustrasjon: Tine
- POSITIV UTVIKLING: - Vi er veldig glade for at industrien bruker nøkkelhullmerket, sier Arnhild Haga Rimestad i Helsedirektoratet.Illustrasjon: Tine Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 497747115


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling