Lettvint narkohandel

Nederlandske myndigheter vil åpne «drive-thru» hasj- og marihuana-butikker for de mange tyske narko-turistene som stikker innom for en røyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tyske varianten av nordmenns kjøtt-turer til Sverige og Danmark er så populær at nederlandske grensebyer må tenke i nye baner for å klare trafikken. Løsningen er to «drive-thru» butikker der narko-turistene kan kjøpe hasj og marihuana.

I Nederland er det lov å selge hasj og marihuana i såkalte «coffe-shops», der du kan drikke kaffe og røyke en joint. Dette benytter narkosugne tyske turister seg av, og Nederlands dop-svar på Strømstad er byen Venlo. Der finnes det fem «coffe-shops» som invaderes daglig av røykesugne tyskere. For å møte etterspørselen og holde doprelatert kriminalitet utenfor byen, satser Venlos myndigheter på de nye butikkene.

- De nye plassene må ligge utenfor byen og være lett tilgjengelige, sier myndighetenes talskvinne Tamira Hankman til Associated Press.

- Sentrum invaderes av disse turistene og de nye tiltakene skal gjøre sentrum sikrere, sier Hankman om hvorfor de legger salgsstedene utenfor sentrum.

Hvis planen vedtas av bystyret og tyske myndigheter ikke har innvendinger, vil de nye «drive-thru» butikkene åpne neste år.

TREKKER:Nederlands liberale hasjlover trekker turister i titusentall.