Lettvint og feilaktig fra Ringheim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trude Ringheim hevder i Dagbladet 17.04.09 at Byrådet bagatelliserer situasjonen for barn og unge som risikerer å havne på skråplanet, og at barnevernet i Oslo ikke har systemer som fanger opp barn som trenger hjelp. Det er feil. Ringheim må ha misforstått Helsetilsynets evaluering av 6 bydeler i Oslo. Tilsynet har undersøkt om det er etablert internkontroll som sikrer samarbeid mellom barnevern, sosialtjeneste og helsetjeneste når det er behov for det. Tilsynet har derimot ikke avdekket at barn ikke har fått nødvendig hjelp. Alle avvikene i rapporten er selvsagt rettet opp eller er i ferd med å bli det. Slike tilsynsrapporter er et viktig verktøy, som setter oss i stand til å sikre at våre rutiner blir fulgt. Ringheim hevder også at kommunen skyver politiet foran seg for å dekke over manglende innsats for barn og unge i Oslo. Det er en avsporing. Vårt poeng er at manglende politiinnsats ikke må undergrave det forebyggende arbeidet kommunen driver. Ved nærmere ettertanke er Ringheim sikkert enig i at det forebyggende arbeidet f. eks på fritidsklubben Riverside, blir noe svekket ved at det omsettes narkotika utenfor døren til klubben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer