Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lettvint sylte

Du trenger ca. 1 kg buklist eller sideflesk. 4 ss salt, 3 liter vann, hel nellik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Kok opp vann og salt i en stor kjele. Legg i buklisten, skru ned varmen og la den trekke ved 80 grader i halvannen time.

2. Ta den opp og legg den på et brett i ca. 10 minutter. Brett den dobbelt, slik at svorsiden kommer ut, og la den ligge i press natta over.

3. Stikk hel nellik i svoren og legg sylta i saltlake i en bøtte eller plastbalje i 2-3 dager. Sylta kan med fordel oppbevares kaldt i denne laken hele jula.