-IKKE GJØR SOM MEG: Osama bin Laden skal ha ønsket at barna hans skulle ta utdannelse i Europa eller USA.
-IKKE GJØR SOM MEG: Osama bin Laden skal ha ønsket at barna hans skulle ta utdannelse i Europa eller USA.Vis mer

- Lev i fred. Ikke gjør det jeg har gjort

Osama bin Laden ville at barna hans skulle ta utdannelse i Europa eller USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ikke følg meg på veien til jihad. Reis til vesten og få deg en utdannelse, skal Osama bin Laden ha sagt til sine egne barn.

Det forteller bin Ladens svigerbror, Zakaria al-Sadah, i et intervju med britiske Sunday Times.

- Han sa til sine egne barn og barnebarn: Dra til Europa og USA og skaff dere en god utdannelse. Dere må studere, leve i fred og ikke gjøre det som jeg gjør eller har gjort, forteller al-Sadah.

Al-Sadah er broren til bin Ladens femte kone. Pakistanske myndigheter holder tre av bin Ladens kone og ni av barna under streng bevoktning i Islamabad.

- Traumatiserte barn Al-Sadah, som nylig har fått møte sin søster igjen, forteller til avisen at barna har blitt traumatisert etter at amerikanske spesialsoldater tok seg inn i boligen hvor bin Laden gjemte seg og drepte ham 2. mai i fjor.

Al-Sadahs søster skal ha blitt skutt i kneet under operasjonen og har kun fått møte broren et par ganger med vakter tilstede.

Al-Sadah frykter nå at søsteren skal bli siktet for å ha begått kriminelle handlinger i Pakistan. Forige gang han besøkte søsteren trodde han at han skulle få ta med seg barna tilbake til Yemen, men pakistanske myndigheter mener de holder tilbake informasjon og har så langt nektet å gi dem pass.

- Disse barna har sett sin far bli drept og trenger et omsorgsfullt miljø, ikke et fengsel, uansett hva du mener om faren og det han har gjort. De har aldri levd et normalt liv. De vet ikke hvordan det er å se sola og å løpe rundt i hagen. Det er hjerteskjærende å se dem, sier Al-Sadah i intervjuet.

SKJULESTEDET: I denne villaen i Abbottabad hadde Osama bin Laden skjult seg i lengre tid. Foto: AFP PHOTO/ AAMIR QURESHI
SKJULESTEDET: I denne villaen i Abbottabad hadde Osama bin Laden skjult seg i lengre tid. Foto: AFP PHOTO/ AAMIR QURESHI Vis mer