Lev med den penis du har

Overlege Alexander Schultz ved Rikshospitalet advarer mot penisforlengelse. Han har sett hva operasjoner som forlenger penis kan bety av elendighet for mange menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Penisforlengelsen det her er snakk om foretas ikke i Norge. Vi opererer bare medfødte defekter og tar kjønnsoperasjoner i noen få tilfeller, sier Schultz.

Operasjonen han advarer mot foretas i Danmark, og flere norske menn har tatt turen dit i håp om å få en større penis. Kostnadene ligger rundt 30000 kroner. Noen av disse har tatt kontakt med Schultz og hans kolleger for å klage sin nød.

- Det dreier seg om betennelser, skrumpning som har gjort penis mindre, kroniske smerter, ujevn og knudrete overflate og en penis som er blitt løs ved roten og vaier som en brukket flaggstang, sier Schultz.

Tennisball

For å gjøre penis tykkere hentes det fett fra pasientens kropp som sprøytes inn i underhuden på penis. Dette klumper seg i mange tilfeller og gir en ujevn penis. Et tilfelle Schultz henviser til er en penis hvor alt fettet satt som en tennisball midt på penis.

Forlengelsen gjøres ved å ta et snitt i fettet rett over penisroten. Det innebærer at kjønnsorganet trekkes lengre fram, men blir sittende lengre ned.

- Tilheftene løsner, og derfor blir penisroten lavere. Det kan føre til lite stabilitet. Jeg har fått brev fra en mann som opplevde at seksuallivet ble helt ødelagt, sier Schultz.

Svartelistet

Han legger vekt på at denne typen operasjon er svartelistet av amerikanske urologers forening, og spesialister i hele Norden fraråder menn å tro på artikler som plusser 15 centimeter på kjønnet deres.
- Det finnes ikke dokumentasjon på verken godt eller vondt. Vi forholder oss til de nedtrykte menn som kommer til oss etter operasjonen, sier Schultz, som mener at mange av de opererte har helt normale peniser før operasjonen.

- Hvorfor gjør disse mennene dette?

- Nei, si det. Menn er vel ofre for den allmenne kroppsfikseringen i vår tid. Psykiske problemer kan overføres til kjønnsorganet. Og mange menn synes det er viktig å vise en stor penis hvis de er nakne sammen med andre menn. I fagmiljøene er det en generell fordømmelse av å utnytte disse problemene ved å tilby operasjoner, sier Alexander Schultz.

<B>ALVOR:</B> Overlege og urolog Alexander Schultz på Rikshospitalet råder menn til å beholde den penisen de har og unngå operasjoner som lover større penis.