Levar Sand er død

En forgrunnsfigur i norsk reiseliv gjennom en mannsalder, Levar Sand, er død 66 år gammel. Sand døde etter en tids sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Levar Sands død begynner det å tynnes ut i rekkene av aktører som var med på å videreutvikle norsk reiseliv på 1960- og 1970-tallet. Først som kontorsjef for daværende Turisttrafikkomiteen (TTK) for Bergen og Hordaland, senere som norsk turistsjef både i Hamburg og New York, informasjonssjef i det daværende Landslaget for Reiselivet i Norge (nå Norges Turistråd), og sist som informasjonssjef i Jahre Line/Color Line hvorfra han pensjonerte seg i 2001.

Levar Sands kontaktflate innen norsk og internasjonal reisebransje var meget bred, takket være hans faglige dyktighet og ikke minst enestående sosiale omgangsform. Hans lojalitet ble rikelig fordelt mellom arbeidsgiver, arbeidskolleger og de yrkesgrupper han var satt til å informere. Spesielt vant han venner og samarbeidspartnere blant dem som arbeidet for reiselivet mellom Norge og Tyskland.

Den urbane bergenser Levar Sand, som egentlig skulle bli apoteker, trakk helst til skog, mark og fjell når han innimellom fant tid til å ta ferie. Og han var like glad i å høre en fuglesangkonsert klokka fem om morgenen hjemme på Nannestad som å pakke tursekken eller jakte på laksen i Gloppenelva i Nordfjord.

(NTB)