Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Levde da han ble funnet

Ambulansepersonell prøvde lenge å gjenopplive mannen som i natt døde etter vold på en gård i Aust-Agder.

ORIENTERTE: Politiadvokat Stine Gjøsund og politioverbetjent Arne Sundvoll holdt pressekonferanse om dødsfallet i Vegusdal. Foto: HOMDAL & LARSEN AS
ORIENTERTE: Politiadvokat Stine Gjøsund og politioverbetjent Arne Sundvoll holdt pressekonferanse om dødsfallet i Vegusdal. Foto: HOMDAL & LARSEN AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRIMSTAD/OSLO (Dagbladet): Agder politidistrikt har i en væpnet aksjon pågrepet og siktet en Arendals-mann i slutten av 30-åra for legemsbeskadigelse med døden til følge, opplyser de på en pressekonferanse.

- Siktelsen kan bli utvidet, sier Arne Sundvoll, politioverbetjent ved Agder politidistrikt.

Gjenopplivingsforsøk Det var natt til i dag en mann døde på en gård i Vegusdal i Aust-Agder.

- Klokka 01.30 kom det inn melding om en alvorlig skadd mann i Vegusdal. Etter en halvtime kom meldingen om han var død, opplyser politioverbetjenten.

Den døde er også i slutten av 30-åra.

- Ambulansepersonellet arbeidet lenge med å gjenopplive ham, forteller Sundvoll.

Væpnet aksjon Få timer etter dødsfallet gikk det ut en intern etterlysning i politiet, etter en navngitt mann, og i 10-tida ble han pågrepet av væpnet politi på en adresse i Arendal.

- Pågripelsen foregikk uten dramatikk, sier politioverbetjenten.

Han opplyser at den siktede er tidligere domfelt, men vil ikke kommentere hvilket forhold han og avdøde hadde til hverandre.

Sundvoll sier etterforskningen er kommet langt på vei. Teknikere er fremdeles i arbeid på gården i Vegusdal, som ligger i Birkenes kommune.

Avdøde skal nå obduseres, samtidig som politiet gjennomfører den øvrige tekniske og taktiske etterforskningen, med åstedsundersøkelser og avhør. Siktede sitter nå i politiarresten i Arendal, og har fått oppnevnt forsvarer.

Sprengt kapasitet Lokale medier erfarer at det kan dreie seg om et oppgjør i det kriminelle miljøet, men politiet vil ikke kommentere dette.

Dagens sak er den tredje dødsvolds- eller drapssaken Grimstad politistasjon har fått i hendene. Derfor er det felles kriminalenhet ved Agder politidistrikt som håndterer den.

- Det er en dyster rekord, sier stasjonssjef Terje Gundersen til Dagbladet.