Levde dobbeltliv i 35 år

Den gifte Nittedal-læreren (55) innrømmer nå overgrep mot flere unge gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den gifte Nittedal-læreren (55) innrømmer nå overgrep mot flere unge gutter. Overgrepene kan ha skjedd i løpet av de 35 siste årene - på flere steder i landet.

Dermed etterforsker politiet på Romerike nå det som kan bli en av de mest omfattende overgrepssakene i Norge.

I et tre timers langt politiavhør i går innrømmet den suspenderte læreren seksuelle overgrep mot flere unge gutter.

Han er foreløpig siktet for overgrep mot tre unge gutter, men nå blir siktelsen etter all sannsynlighet utvidet. I avhøret har han forklart seg om flere enkelttilfeller.

– Det var min klient og jeg som tok initiativ til avhøret. Han har fortalt om flere tilfeller. Jeg regner med at siktelsen nå blir utvidet, sier lærerens advokat, Gunhild Lærum, til Dagbladet.

Synes synd på kona

55-åringen ble pågrepet og varetektsfengslet for tre uker siden, siktet for seksuelle overgrep mot én mindreårig gutt. Mannen var guttens lærer på en skole i Nittedal. Han ble seinere siktet for seksuell omgang og seksuell handling mot to andre gutter. Nå innrømmer han altså flere overgrep.

– Han har det helt for jævlig, men han synes ikke synd på seg selv. Han synes synd på ofrene og på kona og barna sine. Han har stor forståelse for at han har påført mange mennesker store lidelser. Han er lei seg for å ha levd et dobbeltliv i mange år, sier advokat Gunhild Lærum, som ikke vil kommentere ytterligere detaljer fra avhørene med den siktede læreren.

Foto: Kari Tveøy, Varingen
Foto: Kari Tveøy, Varingen Vis mer

Politiet på Romerike vil heller ikke kommentere detaljer fra avhørene, men politiadvokat Bjørn Philipson sier de ikke har hastverk med å utvide den foreløpige siktelsen.

Over 35 år

Den 55 år gamle læreren har vært en betrodd medarbeider ved flere forskjellige skoler i Norge de siste årene. Han har også vært aktiv innenfor idretten.

Overgrepene skal ikke ha skjedd på skolenes område og ikke i forbindelse med skoleaktiviteter. Kontakten med guttene opprettet han imidlertid som lærer.

Ifølge Dagbladets opplysninger har politiet fått opplysninger om at overgrepene kan ha skjedd i løpet av de siste 35 årene, og at det er snakk om flere overgrep enn det mannen nå er siktet for. Det kan være snakk om flere titalls overgrep.

Han skal i avhør ha forklart seg om de siste 10-12 årene. Politiet ønsker i videre avhør å snakke med ham om eventuelle andre overgrep lengre tilbake i tid.

Det var i slutten av april at politiet mottok en bekymringsmelding. Læreren ble suspendert fra stillingen sin da han ble siktet for det første overgrepet.

– Han er suspendert fra sin stilling og han vi har satt inn en vikar, sa rektoren ved skolen til Romerikes Blad etter at avisa Varingen skrev om saken for noen uker siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer