Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

levde fett på Frp

Dette er lederen av Oslo FpU, Alexander Algrim, mannen som på seks måneder har svidd av 36 000 kroner på pizza. Nå er han låst ute av ungdomspartiets lokaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kan dokumentere hvordan offentlig partistøtte til Oslo Frp og Oslo FpU har gått til grandiose mengder pizza. Regningene fra pizzaforhandlerne viser at Algrim i perioder bestilte pizza til FpUs oslokontor to ganger om dagen, hver gang for flere hundre kroner.

Nå sier leder i FpU Bård Hoksrud rett ut at FpU sentralt har valgt å skifte låsen til Oslo FpUs lokaler for å hindre at bevis forsvinner. I tillegg har et revisorfirma gjennomført tidenes pizzarazzia.

- Dette tar vi på alvor og vi skal til bunns i saken. Vi er lov og orden-partiet framfor noen, og hvis det her er gjort noe straffbart, vil vi selvfølgelig anmelde saken, sa FpU-leder Bård Hoksrud da han viste Dagbladet de avstengte kontorene til Oslo FpU.

FpU-lederen vil ikke si noe mer om saken i pressen. Hele ungdomsorganisasjonen til det som for tida er landets største parti, er sterkt preget av saken, som har medført suspensjon av hele styret i Oslo FpU.

Oslo Frp innblandet

Oslo Frp og formann Dag Danielsen er også blandet inn i denne saken. Det var han og Oslo Frp som til slutt grep inn overfor eget ungdomslag, utarbeidet en rapport og koblet inn FpU sentralt. Det var ingen enkel sak. Stortingsrepresentant Danielsen er nemlig en kamerat av pizzakongen Alexander Algrim. Danielsen er også styremedlem i Oslo Frp, og er i prinsippet suspendert og selv utestengt fra lokalene til Oslo FpU. En kilde i Frp sier til Dagbladet at Oslo Frp's godkjenning av ungdomsorganisasjonens regninger og utgifter også kan bli gransket.

Spenningsnivået i denne saken blir ikke mindre ved at Dag Danielsen og Oslo Frp representerer de oppviglerske delene av Frp som Carl I. Hagen hater.

Stikk i strid med ønsker fra Hagen kjemper Dag Danielsen for at han selv, og ikke nestleder Siv Jensen, skal få andreplassen på oslolista ved stortingsvalget.

Ga lån

Det var på Oslo FpUs styremøte 18. september det ble satt en stopper for den vanvittige pengebruken i Oslo FpU. Under dette møtet, med blant annet Oslo Frp's leder Dag Danielsen til stede, kom ukulturen for dagen. I tillegg til pizzaregninger for nærmere 50000 kroner kom det også fram at FpU hadde gitt et personlig lån til Algrim.

Et tredje forhold som også granskes av Frp's revisorfirma, er forsvinningen av 20000 kroner. Tirsdag skrev Dagbladet om heisaturen til Halden der 25000 kroner ble tatt ut, men det finnes kvitteringer for bare 5000 kroner.

Under jorda

Revisorfirmaet Frp benytter har vært med på en «razzia» i Oslo FpUs lokaler. Nå gjøres hele regnskapet for ungdomslaget på nytt. Alt skal på bordet, er beskjeden Dagbladet får.

Dagbladet har i flere dager forsøk å komme i kontakt med den suspenderte formannen i Oslo FpU, Alexander Algrim. Han har nærmest gått under jorda etter at saken dukket opp i mediene. Via en av hans samboere i Frp-kollektivet han for tida bor i, fikk Dagbladet i går beskjed om at han ikke vil snakke med pressen.

MATGLAD FYR: Alexander Algrim, leder av Oslo FpU.